CHP'li Köksal: Bu teklifte halk yok

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa teklifinde işçi, emekli, memur, esnaf kısacası halkın olmadığını söyledi. Köksal, "Bu teklifte halk yok. 18 maddenin 18'i de ülkenin anahtarını bir kişiye vermektir. Bu kontrolsüz güce neden olacaktır" dedi.

GÜNDEM 06.03.2017, 16:01 06.03.2017, 16:01
CHP'li Köksal: Bu teklifte halk yok

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte Emirdağ ve Sultandağı ilçelerinde Anayasa değişikliği hakkında bilgilendirme toplantısına katıldı. Milletvekili Köksal daha sonra Özel'le birlikte Akşehir'e giderek burada da Anayasa teklifine neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı.

 

Yoğun çalışma temposuna ara vermeden devam eden Köksal, Afyonkarahisar merkezde CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen ve beraberindeki partililerle ev ziyaretlerinde bulundu.

 

Afyonkarahisar merkez temaslarının ardından İhsaniye ilçesini ziyaret eden Köksal, Akören Mahallesi ve ilçeye bağlı Osmanköy ile Karacahmet köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek Anayasa teklifine neden "hayır" denilmesi gerektiğini anlattı.

 

Gittiği her bölgede vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılan Milletvekili Köksal, Türkiye Cumhuriyeti'ne inanan, Atatürkçü, vatansever, milliyetçi vatandaşların referandumda "Hayır" oyu vereceğini ifade etti.

 

HUZUR, BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN HAYIR

 

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu kaydeden Köksal, "Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşlarımızın anayasal haklarının güvence altında olması için "Hayır" diyoruz. AKP'liler terörün Başkanlık Sistemi ile biteceğini söylüyorlar. 15 yıldır iktidardalar neden terör bitmedi. Anayasa değişikliği ile yurttaşlarımızın özgürlüklerini ellerinden almak istiyorlar. Bu değişiklikle ülkemizin sürüklenmek istediği tehlike açıkça ortadadır. AKP insanları kutuplaştırmak istiyor. İşte bu sebeple; huzur için, barış için, demokrasi ve özgürlük için "Hayır" demeliyiz" dedi.

 

MİLLETLE VEKİL ARASINDAKİ BAĞ KOPARILMAK İSTENİYOR

 

Anayasa teklifi ile milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmak istendiğini hatırlatan Köksal, "Milletvekili sayısını neden 600'e çıkarmak istiyorlar. Bunun sebebini anlatan bir kişi var mı? AKP Başkanlık Sistemi ile milletle vekil arasındaki bağıda koparmak istiyor. Milli İrade'den bahseden AKP Başkanlık Sistemi ile birlikte egemenliği milletten alıp tek adama vermek istiyor. Bu teklifte Başkanın kaç adet yardımcı atayacağını kimse bilmiyor. Seçilen değil, atanan yardımcı ve bakanlar olacak. Bu sistemle Başkan partisinin il Başkanı, akrabasını rahatlıkla başkan yardımcısı yapabilecek ve kimse buna dur diyemeyecek" şeklinde konuştu.

 

ÜLKENİN ANAHTARI BİR KİŞİYE VERİLSİN İSTİYORLAR

 

Şeker-İş Afyonkarahisar Şubesi’nin 13’üncü Olağan Genel Kurulu'na katılan Milletvekili Köksal burada yaptığı konuşmada ise şu ifadelerini kullandı:

 

"Önerilen başkanlık sistemine karşıyız. Çünkü bu teklifle Cumhurbaşkanı, bir gün Olağanüstü Hal ilan edip ülkede ekonomik krizi gerekçe göstererek Şeker Fabrikaları'nın kapatılması ile ilgili kararname yayınlayabilir. 2013 yılında Şeker Kanunu olarak bilinen Nişasta Bazlı Şeker kullanımını öngören bir yasa tasarısı vardı. Kamuoyunda çok tepki gördüğü için Meclis'te yasalaşamadı. Bu parlamenter sistemdir. Başkanlık sistemi ile yönetilen bir ülke olsaydık, bu konuda fikrimiz dahi alınmayacaktı. Neden? Kararname ile Nişasta Bazlı Şeker'deki kotayı yükseltildiğini sabah uyandığınızda öğrenecektiniz. 15 yıldır tek başına iktidarda bir parti var. Cumhurbaşkanı o partiden, Meclis Başkanı o partiden. Meclis'te de çoğunluk. Bugüne kadar ne istediniz de yapamadınız? Bu teklifte işçi, emekçi, emekli, memur, esnaf yok. Bu teklifte halk yok. 18 maddenin 18'i de ülkenin anahtarını bir kişiye vermektir. Bu kontrolsüz güce neden olacaktır."

 

 

STK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

 

Milletvekili Köksal Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretleri kapsamında ise, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) ziyaret ederek, dernek başkanı Hüseyin Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. 

Yorumlar (0)