CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ'YE TEMMUZ AYINDA ENGELLİ MEMUR ATAMASI YAPIP YAPMAYACAKLARINI SORDU

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Melis Genel Kurulu’nda Serbest Bölgeler Kanunu görüşülürken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye engelli memur atamalarını sordu.

GÜNDEM 09.02.2017, 16:18 09.02.2017, 16:18
CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ'YE TEMMUZ AYINDA ENGELLİ MEMUR ATAMASI YAPIP YAPMAYACAKLARINI SORDU

Engelli memur atamalarının mart ayında yapılacağına dair açıklamaları hatırlatan Altaca Kayışoğlu, “Daha önceki açıklamaların aksine engelli memur atamalarının Temmuz ayında yapılacağı söyleniyor.

Birincisi Temmuz ayında engelli memur ataması yapılacak mı?

İkincisi engelli kadrolarında ne kadar boşluk var?

Üç: Engelli vatandaşlarımızın Temmuz atamasında en az 10 bin kadro beklentisi var, bu karşılanacak mı?” sorularına Bakan Zeybekci’nin yanıtı ise şöyle:

“Türkiye’deki şu anda, Temmuz ayında yapılacak olan toplam engelli atamalarıyla ilgili yazılı cevap vereceğim ama bizim hemen, derhâl cevap vereceğimiz bölüm, Bakanlığımızda şu anda yüzde 3 oranında engelli çalıştırılıyor, dolu.

61 engelli kardeşimiz var. 9 personelin de yerleştirmesi yapıldı, güvenlik soruşturmalarının sonucunda atamaları derhâl yapılacak; böylelikle de Bakanlığımızda engelli, boş kadromuz kalmamış olacaktır.”

Bakan Zeybekci’nin açıklamalarına ilişkin değerlendirme de yapan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Engelli vatandaşlarımızın beklentilerine siyasi bir gözle bakılmamalı. Verilen sözler ya tutulmalı ya da beklenti içinde bırakılmamalılar. Mart ayında yapılacağı duyurulan atamaların referandum sonrasına sarkıtılması bu anlamda doğru bir tavır değil. Hayat karşısında zaten zorluk çeken bu vatandaşlarımızın her alanda pozitif ayrımcılığa ihtiyacı varken, büyük beklentiler içine sokulup, sonra ‘Mart’ta değil, Temmuz’da atamaları yapılacak’ denilmesi, bu vatandaşlarımızın duygularının istismar edildiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)