CHP'Lİ İRGİL:'TERÖRÜ ARAŞTIRMAK MECLİS'İN TARİHİ SORUMLULUĞUDUR'

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısı sonrası TBMM’nin terörü araştıracak bir komisyon kurması için önerge verdi.

GÜNDEM 02.01.2017, 16:11 02.01.2017, 16:11
CHP'Lİ İRGİL:'TERÖRÜ ARAŞTIRMAK MECLİS'İN TARİHİ SORUMLULUĞUDUR'

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'in önergesi:

 

MECLİS’İN TERÖRÜ ARAŞTIRMASI TARİHİ SORUMLULUKTUR

 

     “Birey ve toplumlarda korku yaratan, kısacası bir insan hakları ihlali olan terör, yaşanan can kayıpları ve neden olduğu sosyolojik ve psikolojik sonuçları sebebiyle ülkemizin en önemli sorunu haline gelmiştir” diyen İrgil, son iki yıldır can kayıplarıyla sonuçlanan saldırıların hız kazandığını ve bunun terörle mücadelede eksiklere işaret ettiğini belirtti.

 

 

İrgil, “Etkin çözümlerin belirlenmesine imkan tanınmaması, en az etkin çözümlerin alınmaması kadar siyasetin ve hepimizin sorumluluğundadır. Bu nedenle Meclis’te bir komisyon kurulması ve güvenlik birimlerine destek olacak siyasi çözüm yollarının ele alınmasına yol açılmalıdır” dedi.

 

ETKİN ÇÖZÜMLER BULUNMALI

 

 

CHP milletvekili önergenin gerekçesinde; şu ifadelerde bulundu:

 

 

Boşanma olayları gibi toplumsal bir konuda araştırma komisyonu kurma iradesini gösteren TBMM’nin, bu dönemde toplumda istikrarsızlık yaratan ve ağır can kayıplarına neden olan terörle mücadele ile buna bağlı halkın güvenliğinin tesisi konusunda araştırma komisyonu kurması tarihi bir sorumluluktur. Bu bağlamda; iki yıl içinde gerçekleşen saldırılarda sorumluluk sahiplerinin dinlenerek terörle mücadelede eksikliklerin belirlenmesi, istihbarattan güvenliğin tesisine kadar uygulanması gereken plan ve eylemlerin tespit edilmesi, askeri mücadelenin yanısıra ekonomik ve siyasi alanda terörle mücadelede etkin çözüm yollarının ele alınabilmesi amacıyla Anayasanın 98 inci Meclis İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.

 

 

BAŞBAKANA NEFRET SÖYLEMLERİ SORUSU

 

 

Öte yandan Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi veren CHP’li İrgil, “Cumhurbaşkanının terörle mücadele planını ‘terör örgütlerinin ekonomik, siyasi ve sosyal saldırılarına karşı mücadele edeceğiz’ şeklinde özetlemesine karşın, yılbaşı kutlamalarına ilişkin karşıt söylemlerde ve nefret duygularını artıracak açıklamalarda bulunmuş kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili herhangi bir adli inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır?” diye sordu. 

Yorumlar (0)