CHP'Lİ İLGEZDİ:'AYŞEGÜL TERZİ YALNIZ DEĞİLDİR!'

Dün Kartal Anadolu Adliyesinde görülen tekmeci saldırgan davası ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 22.12.2016, 13:19 22.12.2016, 13:19
CHP'Lİ İLGEZDİ:'AYŞEGÜL TERZİ YALNIZ DEĞİLDİR!'

İşte CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin açıklması:

 

Ayşegül Terzi, geçtiğimiz eylül ayında İstanbul Çekmeköy’de bindiği belediye otobüsünde, şort giydiği gerekçesiyle tekmelenmişti. Bugün Kartal Anadolu Adliyesi’nde tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun, yargılandığı davaya Kadın Örgütleri ile birlikte katıldık.

 

Ne acıdır ki, sıklıkla vurguladığımız cezasızlık uygulamasıyla bir kez daha yüzleştik. Mahkeme, tekmeci saldırganın yine tutuksuz yargılanmasına ve “akıl hastalığı olup olmadığının” tespiti amacıyla 3 haftayı geçmemek üzere Adli Tıp Kurumu'nda gözlem altına alınmasına karar verdi. Mahkemeye dahi gelme zahmeti göstermeyen tekmeci saldırgan, “can güvenliği” olmadığı gerekçesiyle Trabzon’a kaçmıştır. Saldırgan sokakta gezdiği sürece “can güvenliği” olmayan Ayşegül Terzi ve KADINLARDIR.

 

Türkiye'de 2016 yılının ilk 11 ayında 238 kadın öldürülürken; 71 kadına tecavüz edilmiş, 368 kız çocuğuna yönelik de cinsel istismar vakası tespit edilmiştir. Böyle bir ortamda kadına yönelik her türlü ayrımcılığın, taciz ve şiddetin arttığı ülkemizde bugün alınan karar, kadınların sadece erkek şiddetiyle değil, hukuk eliyle de ötekileştirildiğinin en açık kanıtıdır. Bu tekme sadece Ayşegül Terzi’ye değil, bütün kadınlara; laikliğe, özgür yaşam hakkına atılmıştır. Kadına yönelik şiddet bir insan hakları sorunudur. Kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. Bu yüzden bizler, tekmeci saldırgan hak ettiği cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 22.12.2016

 

       Gamze AKKUŞ İLGEZDİ

       CHP İstanbul Milletvekili

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi

Yorumlar (0)