banner773

CHP'li Hüseyi Yıldız:Bu kadar yetkiyi kime verseniz kendini ilah zanneder

16 Nisan Referandum çalışmaları için Karacasu’ya gelen ve ilçe örgütü ile birlikte 'neden hayır' denilmesi gerektiğini anlattı.

GÜNDEM 03.04.2017, 09:39 03.04.2017, 09:39
CHP'li Hüseyi Yıldız:Bu kadar yetkiyi kime verseniz kendini ilah zanneder

Karacasu merkezde partililerle bir araya gelmesinin ardından sünnet cemiyetine katılmak üzere Dikmen Mahallesine hareket eden Hüseyin Yıldız’a CHP Karacasu İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Kadın Kolları Başkanı Güllü Büyükgümüş, Gençlik Kolları Başkanı Ali Ekiz,  Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kayahan ve partililer eşlik etti. 

 

BEKLENMEDİK TEPKİLER


Sesgazetesi'nin haberine göre, Dikmen Mahallesindeki cemiyet alanında bulunan vatandaşlarla tek tek selamlaşan Hüseyin Yıldız, yaşlı vatandaşların ellerini öperken mührünüzü kahverengiye basın diyerek 'hayır' oyu kullanmaya çağırdı. Karacasu merkezde esnafları ziyaret eden Hüseyin Yıldız’a bazı vatandaşlar hayırdan yana şüpheniz olmasın derken Yıldız, beklemediği tepkilerle de karşılaştı. Bir iş yerinde ‘burada evetçi yoktur’ diyerek gençlere takılan Yıldız’a bir genç “Bizim soyumuz sopumuz evetçi” yanıtını verdi. Bir başka vatandaş ise “Belediyeye girdiğimizde selam veren olmuyor, neden sizin dediğinizi yapalım” dedi. Aynı vatandaş CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı’ya da tepki gösterdi.

 

40 YIL SONRA OKUL ARKADAŞIYLA KARŞILAŞTI
1977 yılında Bingöl Bölge Yatılı Okulunda beraber okuduğu İsmet Sağlık ile Karacasu’da bir kahvehanenin önünde 40 yıl sonra karşılaşan Yıldız, önce tanımadığı arkadaşının kendisini tanıtması üzerine sarılarak hasret giderdi.  

 

‘KARARNAME İLE EVLERİNİZE EL KOYABİLİR’
Hüseyin Yıldız referandumla ilgili yaptığı değerlendirmelerde AK Partili seçmenlerin yüzde 40’ının hayır diyeceği iddiasında bulundu. Yıldız, “AKP’li vekiller, eski cumhurbaşkanı, Davutoğlu hayır diyor. Bu CHP’nin değil 80 milyonun meselesi” dedi. Mevcut sistemde bir kanunun nasıl çıkarıldığını anlatan ve farklı kesimlerin görüşlerinin alınarak çıkarıldığını vurgulayan Yıldız, “Bundan sonra cumhurbaşkanı alacak bir boş kağıdı istediği gibi yazacak. Mesela 11 milyon memurun hepsini sözleşmeli yapacak. Mesela emeklilerin maaşında bir anda yüzde 25 kesinti yapacak. İki tane evi olanın evlerinden bir tanesine el koyuyorum diyecek” ifadelerini kullandı. 

 


‘RECEP TAYYİP ERDOĞAN MESELESİ DEĞİL’
Yıldız, bu kadar yetkinin kimseye verilemeyeceğini vurgulayıp, “Biz, ülke zor durumdayken gemilere binip kaçanların değil Kuvayi Milliyecilerin torunlarıyız. Bu ülkeyi de bir adama teslim etmeyiz. Bu kadar yetkiyi bana verseniz ben de kendimi Allah zannederim. Getirilmek istenen sistemde Türkiye’de her şeyi bir adam yönetiyor. Yargı, meclis, anayasa mahkemesi, cumhurbaşkanı, bakan, başbakan, genelkurmay başkanı, parti başkanı o. Mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Selahattin Demirtaş çıktı geldi aday oldu. Farz edelim seçildi ne olacak” şeklinde konuştu.

 

‘İMAMLAR, 75 DAKİKA ÇALIŞIP 4 BİN LİRA MAAŞ ALIYOR’


AK Parti hükümetinin insanlar bilinçlenmesin diye okulları ikinci plana attığını ifade eden Yıldız, “Köylerdeki okulları kapatıp yerlerini imamlara teslim ettiler. Bugün bir imamın aylığı 4 bin lira. 75 dakika çalışıyor. O köyde imamın görevini yapacak vatandaş yok mu? Var. O görevi ona vereceğine 4 bin lirayı köy sandığına öde. Vallahi billahi Türkiye’nin hiçbir yerinde sorun kalmaz. O köyler zeytinini de diker, namazını da kılar. Yılda bir imamın devlete maliyeti 60 bin lira. Ben 60 bin lirayı o köye vereceğim, o köy kral olur. Köylü bilinçlenmesin diye öğretmenleri iptal ettiler” dedi. 

Yorumlar (0)