CHP'Lİ EREN ERDEM'E DİYARBAKIR'DA YOĞUN İLGİ!

​CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a giderek bölge halkının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

GÜNDEM 31.03.2017, 14:12 31.03.2017, 14:12
CHP'Lİ EREN ERDEM'E DİYARBAKIR'DA YOĞUN İLGİ!

“Cumhuriyet Otobüsü #Hayır’lı Yolda!” sloganıyla yola çıkan ve referandum çalışmaları kapsamında yurt çapında geziler düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ziyaretlerine Kars’tan sonra Diyarbakır ile devam etti.

 

 

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ile birlikte Diyarbakır’da şehir merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren CHP’li Eren Erdem’e, esnaflar Diyarbakır’ın ‘hayırda’ rekor kıracağını söyledi.

 

 

CHP’Lİ EREN ERDEM’E DİYARBAKIR’DA YOĞUN İLGİ

 

Milletvekillerinin bölgeyi unuttuklarını ve CHP’li bir milletvekilinin ziyaretinin kendilerini çok sevindirdiğini belirten Diyarbakır esnafı ve vatandaşlar, CHP’li milletvekiline Ulu Camii ve Sur ziyareti sırasında eşlik etti.

 

KOCAKÖY PAZARINDA VEKİLE SORU YAĞMURU

 

Esnaf ziyaretinin ardından CHP Kocaköy İlçe Başkanı Hasan Kılıç ile birlikte Pazar yerinde çalışmalarda bulunan CHP’li Erdem’i vatandaşlar soru yağmuruna tuttu. Tarımın ve hayvancılığın bitirildiğini, ürünlerin tarlada kaldığını, pazara ulaşmaya başaranın da sadece komisyoncuları kazandırdığını söyleyen vatandaşlar, CHP’li vekilden hayat pahalılığını sürekli Meclis’e taşımasını istediler.

 

 

Pazar yerindeki ziyaretlerin ardından Kocaköy ilçe başkanlığını ziyaret ederek partili vatandaşlarla selamlaşan Erdem, ardından Ofis’e hareket etti.

 

 

Bölgenin yoğun ilgisiyle karşılanan CHP’li Eren Erdem, Ofis ilçesinde Yüksek Kahve’de neden hayır denilmesi gerektiğini anlattığı bir konuşma gerçekleştirdikten sonra, vatandaşların sorularını yanıtladı.

 

“BİRLİKTE YAŞAM İRADESİNİN ORTAK TALEBİ: BARIŞ”

 

Kürtlerin ve Türklerin aynı paydada, birlikte yaşam iradesinde birleşebildiğini ve öncelikli tek talebin barış ve huzur olduğunu belirten CHP’li Erdem şu ifadelerde bulundu:

 

“Buraya gelmeden beş gün önce Edirne’deydim. Keşan’da “hayır” oylarının potansiyelinin oldukça yoğun olduğunu gördüm. Geçen gün Kars’taydım. İktidar partisine oy çıkan yerleri gezdim, hep gördüğüm insanların ‘hayır’ dediği oldu. Bugün de Diyarbakır’da aynısını görüyorum. İki gün sonra da Hakkari’de olacağım. Şuna inanıyorum ki, kazanacağız. Kazandığımız zaman da eşit yurttaşlık, barış ve demokrasi üzerinde çok güzel bir gelecek inşa etme imkanına sahip olacağız.

 

“BEN GEREKSİZİM, BENİ FESHEDİN” DİYE BAĞIRAN BAŞBAKAN

 

Başbakan geçen gün konuşma yaparken meydandaki insanlar “Başbakan Binali” diye bağırıyorlardı. Başbakan da çıkmış başbakanlık makamının ne kadar gereksiz olduğunu anlatıyor: “Ben çok gereksizim, Allah rızası için beni feshedin.”

 

ONLAR YİNE KANDIRILABİLİRLER AMA HALK KANMAYACAK

 

Referandumda ‘evet’in kazanması için pek çok provokasyon içerisinde bulunulacağının altını çizen CHP’li Erdem, “Ben Meclis’e girmeden önce gazeteciydim. Hayatım boyunca hiçbir haberde tekzip almadım, yalanlanmadım. Bugün de söylüyorum. 55’in altında ‘hayır’ görmedim. Bunun travmasıyla halka anayasayı anlatamayacaklarını bildikleri için, halkı farklı bir kutuplaşma zeminine kavgayla çekerek tabanlarını kontrol etmek istiyorlar. Uşak’ta ziyaret ettiğim ülkücülerden söz edeyim size, ‘ben ülkücüyüm’ diyen insanların %95’i hayır diyor. Bu Anayasa sadece bir kişiye yarıyor. Zat-ı muhterem zannediyor ki, kendisi ebedidir. Yarın yine “kandırılma” ihtimalleri yok mu? İnsanlar bunu görüyor ve hayır diyor. Bu halk kanmaz çünkü” diye konuştu.

Yorumlar (0)