CHP'Lİ EREN ERDEM 15 TEMMUZ GAZİSİNE ATILAN TEKMEYİ SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP’nin 15 Temmuz şehit ve gazilerine yönelik ikiyüzlü tutumunu gözler önüne serdi.

GÜNDEM 08.02.2017, 15:13 08.02.2017, 15:13
CHP'Lİ EREN ERDEM 15 TEMMUZ GAZİSİNE ATILAN TEKMEYİ SORDU

Dün gerçekleşen AKP grup toplantısı öncesi 15 Temmuz gazisi bir gencin Başbakanlık korumaları tarafından tekmelendiğini söylediğini ifade eden CHP’li Erdem, yine Saray’a davet edilen 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerine gerekli hassasiyet ve yaklaşımın sergilenmediğini belirtti.

 

 

“TÜRKİYE TARİHİNDE SEMBOLLERİN BU DENLİ AŞAĞILANDIĞI BAŞKA BİR DÖNEM YAŞANMADI”

 

 

Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı soru önergesi veren Erdem, AKP’nin şehit ve gazi ailelerine yönelik ikiyüzlü bir tutum sergilediğini belirterek şunları söyledi: “AKP iktidarı bir yandan semboller ve değerler üzerinden siyaset yaparken, diğer taraftan o sembol ve değerlerimizi yok sayan hatta aşağılayan bir pratikle hareket ediyor. Türkiye tarihinde en önemli değerlerimizden biri olarak şehit ve gazilerin bu denli değersizleştirildiği başka bir iktidar dönemi yaşanmadı. Kavramların içi boşaltıldı, şehitler arasında ayrım yapıldı, ailelere türlü türlü mağduriyetler yaşatıldı ve şehit ve gazilere sahip çıkmaya çalışanlar çeşitli şekillerde cezalandırıldı. Bugün ise Saray’da şehit annesini gözyaşına boğan, Meclis’te bir gazinin tekmelenmesine neden olan bir sürece gelmiş bulunuyoruz. Meydanlarda, televizyon kanallarında ağzından 15 Temmuz’u düşürmeyenler, 15 Temmuz gazisini tekmeletecek derecede kendini düşürmüş durumda. Tıpkı Mavi Marmara saldırısı sonrası Filistin davası edebiyatı yapıp en son ‘Mavi Marmara’yla giderken bana mı sordular’ dedikleri gibi bugün de 15 Temmuz’a ne kadar sahip çıkacaklarının sinyalini vermeye başladılar. Biz, CHP olarak, değerlerimizi siyasi menfaatlerine alet ederek kirletenlere karşı korumaya ve ailelerimizi bu ikiyüzlü tutuma karşı savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

CHP’li Erdem’in TBMM Başkanlığına ilettiği soru önergesi şu şekilde:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

Eren ERDEM

İstanbul Milletvekili

 

15 Temmuz hain darbe girişiminde ayağından sakatlanan ve ismini açıklamayan gazi, partinizin 7 Şubat 2017 tarihli grup toplantısı öncesi Şahsınızla fotoğraf çektirmek isterken, Başbakanlık koruma polisleri tarafından ayağına tekme atılarak yere düşürüldüğünü ifade etmiş ve olaya “Ben gaziyim, ayağım sakat. Başbakan koruması vurdu. Bu yapılır mı, biz düşman mıyız?” diye tepki göstermiştir.

Diğer taraftan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit olan Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Mustafa Canbaz'ın oğlu Alpaslan Canbaz sosyal medya hesabından, davet edildikleri Saray buluşmasında yaşadığı hayal kırıklığını ve gözyaşlarına boğulan annesiyle birlikte toplantıyı terk etmesinin nedenlerine ilişkin bir yazı paylaşmıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

1.      15 Temmuz gazilerine gösterdiğiniz saygı insani mi yoksa siyasi midir? 15 Temmuz gazisi gence tekme atılması, gaziler üzerinden yeterince siyasi rant elde ettiğinizin ve artık onlara ihtiyacınızın olmadığının bir göstergesi midir?

2.      15 Temmuz şehit ailelerine verilen haklar ilerleyen süreçte geri alınacak mıdır? Şehit ailelerine tıpkı Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine söylenen “Sokağa çıkarken bana mı sordunuz” gibi bir açıklama yapılacak mıdır?

3.      Şehit ailelerinin ve gazilerin Saray’a davet edilen ünlüler kadar değeri yok mudur? Aileler Saray’a Erdoğan holiganlığı ve AKP reklamı yaptırmak için mi çağrılmaktadır? Ailelere yönelik yeterli hassasiyet neden gösterilmemiştir?

4.      15 Temmuz gazisini tekmelediği belirtilen koruma memurlarına ilişkin herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Mağdur edilen ve tekmelenen gençten özür dilenecek midir?

Yorumlar (0)