CHP'li Ekici:'Konya'da serbest bırakılan IŞİD'liler arasında Reina teröristi var mıydı?

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin, Aralık ortasında Konya'da gözaltına alınarak serbest bırakılan IŞİD'liler arasında Reina katliamcısının olup olmadığına yönelik soru önergesi verdi.

GÜNDEM 05.01.2017, 15:24 05.01.2017, 15:24
CHP'li Ekici:'Konya'da serbest bırakılan IŞİD'liler arasında Reina teröristi var mıydı?

Ortaköy saldırısı ile ‘16 Aralık Konya operasyonu’ arasında bağlantı şüphesi:

 

Reina’da gerçekleştirilen terör eylemi sonrasında yürütülen soruşturmanın izleri Konya’ya kadar uzanırken, CHP’li Akif Ekici oldukça önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. CHP’li Ekici, 16 Aralık’ta Konya’da gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan IŞİD şüphelileri arasında Ortaköy saldırganın da olup olmadığının açıklanmasını istedi. Ekici ayrıca Ortaköy saldırısından tam iki hafta önce Konya’da gerçekleştirilen IŞİD operasyonunda göz altına alınıp daha sonra salıverilen kişi veya kişilerin Ortaköy katliamı kapsamında gözaltına alınan veya aranan zanlılar arasında bulunup bulunmadığını da sordu.

 

Konuyu, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle hazırladığı bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Ekici, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’de bir eğlence merkezini kana bulayan ve IŞİD’li olduğu öne sürülen teröristin 20 Kasım’da ülkemize giriş yaptığı, 22 Kasım’da da Konya’ya yerleştiği bilgilerini anımsattıktan sonra şu ayrıntıya dikkat çekti:

 

“Hatırlanacağı üzere 16 Aralık 2016’da terörle mücadele ekipleri tarafından Konya’da geniş çaplı bir IŞİD operasyonu düzenlenerek 43 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 17’si polisteki ifadesinin ardından, 20’si Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından, 6’sı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Ortaköy katliamcısının Konya’da olduğu sırada düzenlenen bu operasyon kapsamında söz konusu teröristin gözaltına alınan ve serbest bırakılan kişiler arasında bulunup bulunmadığı kamuoyu tarafından merak edilmektedir.”

 

CHP’li Ekici, bu saptamaların ardından ise Başbakan Binali Yıldırım’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

 

-          16 Aralık’ta Konya’da düzenlenen operasyonla IŞİD’li olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan 43 kişi arasında Ortaköy’deki eğlence merkezini kana bulayan terörist de var mıdır?

 

-          Ortaköy’de bir eğlence merkezine düzenlediği saldırı ile 39 kişinin ölümüne, 65 kişinin yaralanmasına sebep olan terörist 16 Aralık’ta Konya’da gözaltına alınan 43 kişi arasında bulunuyor ise serbest bırakılma gerekçesi nedir? Bulunmuyor ise burada bir istihbarat zafiyeti var mıdır?

 

-          16 Aralık’ta IŞİD’li olduğu gerekçesiyle Konya’da gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan 43 kişi arasında Ortaköy’deki eğlence merkezi saldırısı kapsamında gözaltına alınan veya saldırıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunanlar var mıdır? Var ise detayları nedir?

 

-          Ortaköy’deki eğlence merkezi saldırısı kapsamında gözaltına alınanlar veya saldırıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunanlardan, daha önceden IŞİD terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltı veya tutuklama işlemi yapılmış olan var mıdır? Var ise detayları nedir?

Yorumlar (0)