CHP'li Ekici: 'Mağdur tek bir öğretmen kalmayana kadar mücadelemiz sürecek'

Mesnetsiz ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan öğretmenlerin görevlerine iadesi için yürüttükleri girişimlerin geç ve eksik de olsa sonuç vermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici 'Mağdur tek bir öğretmen kalmayana kadar mücadelemiz sürecek' dedi.

GÜNDEM 28.11.2016, 13:07 28.11.2016, 13:07
CHP'li Ekici: 'Mağdur tek bir öğretmen kalmayana kadar mücadelemiz sürecek'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınan öğretmenlerden, herhangi bir suça karışmayanların göreve iadeleri için parlamento ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürütülen girişimler sonuç verdi. Açığa alınan ve çoğunluğu Eğitim-Sen üyesi 10 bine yakın öğretmenden 6 bin 7’si görevlerine geri döndü.

Bu hukuksuz uygulamaya son verilmesi ve mağduriyetin giderilmesi için parlamento ve bakanlık nezdinde yaklaşık iki aydır yoğun çaba harcayan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici göreve iadeler konusunda bir açıklama yaptı.

Terör örgütleriyle hiçbir ilişkisi olmadığı halde açığa alınan öğretmenlerin göreve iade edilmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Ekici açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

"Eğitim emekçilerimiz, 'terörle mücadele' görüntüsü altında sendikal faaliyetleri nedeniyle mağdur edilmişti. Haftalardır hükümet ve bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yapıyor ve bu hatadan dönülmesi için onları uyarıyorduk. Nihayet bu hatadan döndüler. Öğretmenlerimiz, aileleri ve öğrencilerinin mağduriyetleri geç de olsa giderildi. Göreve iade kararları, il Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla öğretmenlerimize tebliğ ediliyor. Ancak, mağduriyet bitmedi. Sendikal faaliyetleri nedeniyle halen açıkta olan 3 bin kadar öğretmenimiz daha var. Suçsuz olan bu öğretmenlerimizin de görevlerine bir an önce iade edilmesini istiyoruz. Mağdur tek bir öğretmen kalmayana kadar mücadelemiz sürecek."

 

CHP'li Ekici, 15 Temmuz sonrası açığa alınan öğretmenlerin göreve iade edildiği kararının açıklanmasının ardından eğitim sendikalarıyla da bir araya geldi. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının Gaziantep şubelerini ziyaret eden Ekici, bu görüşmelerde hem göreve iadeler konusunda görüş alışverişinde bulundu hem de sendika üye ve yöneticilerinin öğretmenler gününü kutladı.

Yorumlar (0)