CHP'li Böke: 2,5 yıllık 'Saray düzeni'nde 1 milyon insan işsiz

CHP'li Böke Anayasa değişikliği referandumuna Türkiye'nin işsizler ordusuyla girdiğine dikkati çekerek, “Sadece 2.5 yıllık fiili başkanlık düzeninde 1 milyona yakın vatandaşımız işsiz kaldı” dedi.

GÜNDEM 15.03.2017, 17:24 15.03.2017, 17:24
CHP'li Böke: 2,5 yıllık 'Saray düzeni'nde 1 milyon insan işsiz

CHP'nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin işsizler ordusunun her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. Fiili başkanlık döneminin son 2.5 yıldaki “Saray düzeni”nde 928 bin vatandaşın daha işsiz kaldığına dikkati çeken Böke, “Yaklaşık 1 milyon kişinin hayatı, sadece 2,5 yılda, tek adam rejimi uğruna heba edildi'' dedi.

Birgün’de yer alan habere göre,  Böke açıklamasında , Aralık ayı İş Gücü İstatistikleri'nde resmi işsizlik oranının son 7 yılın zirvesine çıkarak yüzde 12,7’ye ulaştığını belirtti. Resmi rakamlara gore, 3 milyon 872 bin kişinin işsiz olduğunu kaydeden Böke, ancak çalışmaya hazır vatandaşlarla ve zamana bağlı eksik istihdam edilenler de eklendiğinde gerçek işsizliğin yüzde 20,6, gerçek işsiz sayısının da 6 milyon 787 bine ulaştığını bildirdi.

''Gençlerde son sekiz yılın zirvesi''
Gençler arasında işsizliğin son 8 yılın zirvesine çıktığını ifade eden Böke, “15-24 yaş arası gençlerde işsizlik oranı 2016 Aralık itibarıyla yüzde 24’e yükseldi. Sadece 2,5 yıllık ‘Fiili Başkanlık’ döneminde, yani 2014 Ağustos ayından itibaren genç işsizlikteki artış ise 219 bin kişi. Yaklaşık her dört gençten biri işsiz” dedi.

Rejim değişikliği çözüm mü?
16 Nisan’da tüm ülkenin bir tercih yapacağını anımsatan Böke, şunları ifade etti:

“Bu tercih demokrasi ile tek adam rejimi arasındaki tercihtir; bu tercih, ‘iş yaratan, üreten ve adil bölüşen bir Türkiye’ ile ‘milyonları işsiz bırakan’ bu düzen arasındaki tercihtir. Bugün artık kalkınan, büyüyen, refahını adaletli, eşit bir biçimde paylaşan, evine ekmek götürebilen, umutlu ve aydınlık bir Türkiye hikayesi yazmanın zamanıdır.

Gelin umutlu ve aydınlık Türkiye hikayesini ‘Hayır’larla birlikte yazalım.”

 

Yorumlar (0)