CHP'li Aytuğ Atıcı'dan Kutlama Mesajı : 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Emekçilerin alın teri ve kanlarıyla tarihe yazılan "1 Mayıs", yüzyıllardır süren emek mücadelesinin simgesidir. İnsan emeği sürekli sömürülmeye çalışılırken, sömürüye karşı direnenlerin onurlu mücadelesi tarihe kazınmıştır.

GÜNDEM 30.04.2017, 10:21 30.04.2017, 10:21
CHP'li Aytuğ Atıcı'dan Kutlama Mesajı : 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Dünyada ve ülkemizde devam eden emek sömürüsüne karşı tarlada, fabrikada, hastanede ve daha birçok alanda mücadelesini sürdüren emekçi sınıfı daha adil, daha eşit ve daha özgür yarınların hayalinden vazgeçmemiştir.

            Türkiye'de emekçilerin neredeyse yarısı kayıtsız çalıştırılırken; 15 yıllık AKP iktidarında azalan sendikalaşma oranlarının yanı sıra, hükümet kendine yandaş sendikalar yaratarak hak arama mücadelesine darbe vurmuştur. Halen sendikal faaliyetlerin işten atılma sebebi sayıldığı bu dönemde emek sömürüsünün önü açılmıştır.

            Cumhuriyet Halk Partisi'nin taşeronu kaldırma çalışmalarının kamuoyunda büyük destek görmesi karşısında çaresiz kalan AKP Hükümeti, seçim döneminde verdiği taşeronu kaldırma sözünü halen tutmamakla birlikte; "kölelik yasası" ile güvencesiz ve esnek çalışmayı yasalaştırarak kiralık işçi uygulamasını hayata geçirmiştir.

            Emekçi, kuralsız çalıştırılmanın bedelini hayatıyla ödemiş; emek sömürüsü, hak ihlalleri ve işçi ölümleri istikrarlı bir şekilde artmıştır.

            İşçi Sağlığı ve İş güvenliği Meclisi verilerine göre 2016 yılında en az 1970 kişi çalışırken yaşamını yitirmiştir. Bu sayı 2013 yılında 1235 idi. Emeği değil sermayeyi en yüce değer gören bugünkü iktidarın kötü politikaları ülkemizi işçi cinayetlerinde Avrupa'da 1., dünyada 3. konuma getirmiştir.

            Baskı ve hak ihlallerinin arttığı olağanüstü hal koşullarında iş cinayetleri %9 oranında artarken;  9 aylık OHAL döneminde çıkarılan KHK'lar ile 100 bini aşkın kişi işsiz kalmıştır.

            Baskı ve şiddetle emekçinin taleplerini bastırmak isteyen AKP Hükümeti 1 Mayıs’ın kutlanmaması için adeta işçisine ve halkına karşı savaş mevzileri kazmaktadır. Emek en yüce değerdir ve emekçinin üretimden gelen gücünü kullanması en doğal hakkıdır.

            Barış, özgürlük, demokrasi ve adalet için,

Savaşsız bir dünyada, sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için

Çocuklarımıza devredeceğimiz daha iyi bir dünya için

Taşeronlaşmaya karşı durmak için,

İşçilerin birliği ve kardeşliği için

İşsizliğe son vermek için,

            Hep birlikte alanlardayız.

            1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Yorumlar (0)