CHP’li Aydoğan: “Enkazlardan kalan atıklar canlıların sağlığına zarar verecek. Bakanlık derhal harekete geçmeli!”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi Sundu

GÜNDEM 20.02.2023, 15:36
CHP’li Aydoğan: “Enkazlardan kalan atıklar canlıların sağlığına zarar verecek. Bakanlık derhal harekete geçmeli!”

 Deprem enkazlarından kalan çeşitli atıkların sağlığa zarar verecek biçimde doğaya karışma ihtimaline karşı önlem alınıp alınmadığını sordu. Aydoğan, “Deprem sürecinde hiçbir şeyi zamanında yapmayan iktidarı bu konuda da uyarıyoruz!” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 11 kentte büyük yıkıma yol açtığını ve bu yıkıntılardan kalan enkazdan çeşitli atıkların kaldığını ifade eden Aydoğan, “Bölgede enkaz yığınlarının beraberinde getirdiği atıkların hem doğaya hem halk sağlığına ciddi zarar verebileceği uzmanlar tarafından sıkça vurgulanıyor. Bakanlığın konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceği belli değil. Kamuoyunu aydınlatmaları gereken önemli meselelerden biri de bu. Uzmanlar yıkıntı atıklarının göle, gölete, akarsuya dökülemeyeceğinin, yıkıntı atıklarının içermiş olduğu kimyasallardan ötürü toprağa da ciddi şekilde zarar verebileceği kanaatinde. Burada yapılması gereken atıkların acil bir biçimde depolanması. Deprem sürecinde hayati önem taşıyan hiçbir şeyi zamanında yapmayan iktidarı her konuda uyardığımız gibi bu konuda da uyarıyoruz. Hızlı biçimde aksiyon alınması gerekiyor. Hayatta kalan vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmalarına seyirci kalamayız. Bu atıklar canlıların sağlığına zarar verecek. Bakanlık biran evvel harekete geçmeli ” dedi.

Yorumlar (0)