CHP’li Aydoğan: “Depremden kurtulan refakatsiz çocukların en ufak bir hak ihlaline uğraması ihtimaline kimsenin tahammülü yok”

Aydoğan, “Bazı tanıklıklar ve iddialar mevcut. Bakanlığın bu konuda kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapması gerekiyor.” dedi.

GÜNDEM 18.02.2023, 13:23
CHP’li Aydoğan: “Depremden kurtulan refakatsiz çocukların en ufak bir hak ihlaline uğraması ihtimaline kimsenin tahammülü yok”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan Kahramanmaraş merkezli olup 11 ili etkileyen depremden sonra hayatta kalan refakatsiz çocukların akıbeti ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Aydoğan, “Bazı tanıklıklar ve iddialar mevcut. Bakanlığın bu konuda kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapması gerekiyor.” dedi.

HEPİMİZİ TATMİN EDECEK BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge verdi. Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaların ardından özellikle kadın ve çocukların mağduriyetleri konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirten Aydoğan, “Nasıl ki savaşlarda en dezavantajlı gruplar kadınlar ve çocuklarsa yaşadığımız bu deprem felaketinde de yine kadınlar ve çocukların büyük zorluklar yaşadıklarına şahit olduk. Özellikle depremden sağ kurtulup aileleri bulunamayan refakatsiz çocuklar ile ilgili kamuoyu çok tedirgin. Bu çocukların akıbeti ne olacak? Onları nasıl bir süreç bekliyor? Şu an bulundukları ortam onlar için uygun mu? Psikolojik destek alabiliyorlar mı? Vatandaş bu sorulara yanıt ararken bir de çocukların tarikat yurtlarına verildiğine dair iddialar ve tanıklıklar olduğu konuşuluyor. Böyle bir tasarrufun yapılmış olabileceğine inanmamakla birlikte konu hakkında hepimizi tatmin edecek bir açıklama bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BU KONUDA ÇOK HASSASIM VE KONUNUN ÇOK YAKIN TAKİPÇİSİYİM

Devlet kurumlarına olan güvenin ciddi anlamda azaldığının da altını çizen Aydoğan şunları söyledi: “Kayıp çocukların olduğu söyleniyor. Bakanlık bazı açıklamalar yaptı fakat güvenilirliklerini kaybettikleri için insanlar elbette tatmin olmadı. 300’e yakın çocuğun refakasiz olduğu söylendi. Bu çocukların hangi koşullarda kaldıklarını, güvenilir bir ortamda olup olmadıkları vatandaş olarak elbette merak ediyoruz. O çocuklardan hepimiz sorumluyuz. Hastanelerde refakatsiz olan, bakanlığın kurumlarında refakatsiz olan tüm çocukların takipçisiyiz. Hakkında arama ilanı verilmiş çocuklar var. Bu takibi vatandaş da yapmak istiyor. İnsanlar endişeli. Çocukların en ufak bir hak kaybına, hak ihlaline uğraması ihtimaline kimsenin tahammülü yok. Bakanlık hızla konuyu araştırıp kamuoyunu bilgilendirsin. Bu konuda çok hassasım ve konunun çok yakın takipçisiyim.”

Yorumlar (0)