CHP'Lİ AKIN:'TÜRK BASINININ ÖZGÜR KALEMİ UĞUR MUMCU'YU SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM'

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI AHMET AKIN’IN UĞUR MUMCU’YU ANMA MESAJI YAYIMLADI.

GÜNDEM 23.01.2017, 16:17 23.01.2017, 16:17
CHP'Lİ AKIN:'TÜRK BASINININ ÖZGÜR KALEMİ UĞUR MUMCU'YU SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM'

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI AHMET AKIN’IN MESAJI:

 

Araştırmacı gazeteciliğin en önemli temsilcilerinden, özgür ve bağımsız Türkiye sevdalısı, laik ve demokratik Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 24 yıl geçti.

 

Her geçen gün yokluğunu daha çok hissettiğimiz Uğur Mumcu kendisinden sonraki kuşaklara da gazetecilik anlayışı ile örnek olmayı sürdürmektedir.

 

Yaptığı çalışmalarla bugünlere ışık tutan Türk basınının özgür kalemi Uğur Mumcu cinayetinin çözülmemiş olması, arkasındaki güçlerin hala ortaya çıkarılmamış olması çok önemli bir eksiklik olarak önümüzde durmaktadır.

 

Yapılan uluslararası sıralamalarda ülkemiz maalesef sürekli olarak gerilemektedir. Halkın haber alma hakkının güvencesi olan özgür basın demokrasilerin de önemli göstergesi olarak kabul edilmektedir. Talimatla haberlerin yaptırıldığı, talimatla gazetecilerin işten atıldığı, gazetecilerin hapse atıldığı, yandaşlığın kurumsallaştığı bir bir ortamda Uğur Mumcu’nun temsil ettiği değerler ve gazetecilik ilkeleri daha önemli hale gelmiştir.

 

“Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” diyen Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu hiç bir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

Katledilişinin 24. yılında Uğur Mumcu’yu sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. 

Yorumlar (0)