CHP'Lİ AKIN:'MUHTARLARI SIKINTIYA SOKAN TEBLİGAT YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK MI?'

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın muhtarların önemli bir sorununu TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 07.12.2016, 13:57 07.12.2016, 13:57
CHP'Lİ AKIN:'MUHTARLARI SIKINTIYA SOKAN TEBLİGAT YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK MI?'

Akın’ın Tebligat Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri nedeniyle tebligatlar konusunda muhtarların yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesi şu şekilde;

 

“5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca adres değişikliği işlemleri Nüfus Müdürlüklerince yapılmaktadır. Bu konuda muhtarlıklar kayıt tutmadıkları için devre dışı kalmışlardır. Ancak adresinde bulunamayanların tebligatları posta görevlileri tarafından muhtarlıklara imza karşılığı teslim edilmektedir. Adresinden ayrılmış olanların tebligatları ise posta görevlileri tarafından tebligatın geldiği merciye iade edilmektedir. Bu iade işlemi için muhtarın onayı istenmektedir. Muhtarlar kendilerinde kayıt olmadığı için kişilerin adresinden ayrılıp ayrılmadığını bilmediklerinden yanlış işlemler nedeniyle sıkıntılar yaşamaktadırlar. Tebligatlar konusunda da yanlışlıklar yaşanabilmektedir. Bu konu muhtarlarımızı zor durumda bırakmaktadır.

 

Bu konuyla ilgili olarak;

 

1-    Tebligat Kanununun Uygulamasına Dair Yönetmelik kapsamında muhtarlarımızın yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak Bakanlığınıza şimdiye kadar kaç müracaat yapılmıştır? Bu müracaatlarla ilgili hangi işlemler yapılmıştır?

2-    Muhtarlarımızın bu konuda yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıracak şekilde yönetmelikte değişiklik yapılması yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

3-    Tebligat Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri nedeniyle yargılanan muhtarlarımız var mıdır? Varsa bunların sayısı nedir?”

Yorumlar (0)