CHP'Lİ AKIN'DAN RESMİ BAYRAM VE TÖRENLERDE ATATÜRK ANITINA SİYASİ PARTİLERİN DE ÇELENK SUNMASINI SAĞLAYACAK KANUN TEKLİFİ

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın resmi bayramlarda ve törenlerde siyasi partilerin de Atatürk Anıtına çelenk sunmalarına olanak tanıyan kanun teklifi verdi.

GÜNDEM 27.12.2016, 17:41 27.12.2016, 17:41
CHP'Lİ AKIN'DAN RESMİ BAYRAM VE TÖRENLERDE ATATÜRK ANITINA SİYASİ PARTİLERİN DE ÇELENK SUNMASINI SAĞLAYACAK KANUN TEKLİFİ

Akın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “ 2012 yılında yönetmelik değiştirilerek törenlerde siyasi partilerin Atatürk Anıtına kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çelenk sunmaları engellenmişti. Bu durum il ve ilçelerde ciddi sorunlara yol açmaktadır. Siyasi partilerin bu olanaktan yoksun bırakılması yanlış olmuştur. Atatürk ülkemiz için en önemli değerlerdendir. Yapılan yönetmelik düzenlemesi ile Atatürk Anıt ve Büstlerine çelenk sunacak kuruluşların sınırlandırılmasını doğru bulmadığım için bu kanun teklifini hazırlayarak verdim” dedi.

 

Ahmet Akın’ın TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifi şu şekilde;

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Ulusal Bayram Ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifim ve gerekçesi ekte sunulmuştur.

Gereğini arz ederim. Saygılarımla.

 

 

 

                                                                                                          Ahmet AKIN

                                                                                                  Balıkesir Milletvekili

 

 

 

GENEL GEREKÇE

 

05 Mayıs 2012 tarihli ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği bu kapsamda yapılacak törenlerde Atatürk anıt ve büstlerine siyasi partilerin çelenk sunmalarına izin vermemektedir. Bu yüzden pek çok yerde siyasi partilerimiz resmi törenlerin tamamlanmasından çok sonra izin verilirse çelenlerini sunabilmektedirler.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını sunmak amacıyla resmi törende çelenk koymak isteyen siyasi partilerimiz bu olanaktan yoksun bırakılmaktadır.

Kanun teklifi ile Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği bu kapsamda yapılacak törenlerde Atatürk anıt ve büstlerine kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte siyasi partilerin de çelenk sunmalarına olanak tanınması amaçlanmaktadır.

 

MADDE GEREKÇELERİ

 

MADDE 1- Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği bu kapsamda yapılacak törenlerde Atatürk anıt ve büstlerine siyasi partilerin çelenk sunmaları sağlanmaktadır.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir

MADDE 3- Yürütme maddesidir

 

 

ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİLLER HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

 

 

MADDE 1- 17/3/1981 tarihli ve  2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 4 ncü maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve tarihi günlerde törenlerin yapıldığı il ve ilçedeki Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri, garnizon komutanı, belediye başkanı ve siyasi partilerin temsilcileri çelenk sunar”

 

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

           

 

Yorumlar (0)