CHP'Lİ AKIN:'BASKİ'NİN HALKI BEZDİREN SU FATURALARINA BİR ÇÖZÜM BULUNACAK MI?

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesirlileri bezdiren su faturaları konusunu TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 21.12.2016, 16:42 21.12.2016, 16:42
CHP'Lİ AKIN:'BASKİ'NİN HALKI BEZDİREN SU FATURALARINA BİR ÇÖZÜM BULUNACAK  MI?

Akın’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlandırması istemiyle verdiği soru önergesi şu şekilde “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen su faturaları sıklıkla vatandaşlarımızın itirazlarına ve şikayetlerine konu olmaktadır. Vatandaşlarımız tükettikleri suyun miktarı ile uyumlu olmayan yüksek miktarlarda fatura tahakkuk ettirildiğinden yakınmaktadırlar. Örneğin 9 m3 su tüketen bir abone; su tutarı, atık su tutarı, bakım ücreti, katı atık bedeli, hem su tutarının hem de atık su tutarının KDV’si, Çevre Temizlik Vergisi gibi kalemler eklendiğinde 14,25 TL olan su tutarı 2,3 kat artarak 33 TL’ye çıkmaktadır. Büyükşehir olduktan sonra su aboneliği ve faturaları Balıkesir’in geneli için önemli sorun haline gelmiştir. Bu konuyla ilgili olarak;

 

1-    Balıkesir’in kırsal mahallerinin hepsinin su aboneliği tamamlanmış mıdır?

 

2-    Kırsal mahallelerin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması için BASKİ tarafından şimdiye kadar hangi çalışmalar ve yatırımlar yapılmıştır?

 

3-    BASKİ’ nin su sağlayamadığı kırsal mahallemiz var mıdır? Varsa bunlar hangileridir?

 

4-    Bazı kırsal mahallelere su saati takılmasına rağmen tüketim miktarına bakılmaksızın herkese aynı tutarda fatura tahakkuk ettirildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun nedeni nedir?

 

5-    Suyu yeterli olmadığı için kendilerine su sağlanması müracaatında bulunan kırsal mahalle sayısı nedir? Bu mahallelerimiz için hangi çalışmalar yapılmaktadır?

 

6-    BASKİ bugüne kadar kaç kırsal mahallemize yeni yatırımla su sağlamıştır?

 

7-    Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin su faturalarının düşürülmesi için bir çalışması var mıdır? 

Yorumlar (0)