CHP'Lİ AKIN:'BAŞKANLIK DİVANI ANAYASA OYLAMASINDA YAŞANAN REZALETİN TEKRARLANMAMASI İÇİN GEREKEN ÖNLEMİ ALMAK ZORUNDADIR'

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın’dan anayasa oylamasında yaşanan anayasa ihlaline tepki. Akın, TBMM de yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Dün gece burada Yüce Meclisin saygınlığına çok önemli zarar veren bir anayasa suçu işlendi. Anayasanın gizli oylama ilkesi ve kuralına AKP’li milletvekilleri uymadılar. Uyarılarımız sonuç vermedi.

GÜNDEM 11.01.2017, 11:35 11.01.2017, 11:35
CHP'Lİ AKIN:'BAŞKANLIK DİVANI ANAYASA OYLAMASINDA YAŞANAN REZALETİN TEKRARLANMAMASI İÇİN GEREKEN ÖNLEMİ ALMAK ZORUNDADIR'

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sözlerine şöyle devam etti;  "Gizli oy kullanmak milletvekillerinin vazgeçebileceği bir kişisel hak değildir. Oylamanın geçerliliğini sağlayan bir zorunluluktur. Herkesin istediği şekilde oy kullanması oylamayı geçersiz kılar.

 

Dün gece burada yaşanan oylama rezaletinin usulüne uygun olduğunun AKP sözcüleri tarafından savunulması ise ayrıca eşi görülmemiş bir pişkinliktir.

 

Ne oluyor arkadaşlar? Kendi milletvekillerinize neden güvenmiyorsunuz? Onları; ailesi, çocukları, torunları ve seçmenleri karşısında bu kadar küçük düşürme hakkını nereden buluyorsunuz?

 

Ülkemizin geleceğini ilgilendiren bu kadar önemli bir konuda anayasayı çiğneyerek, milli iradenin temsilcileri üzerindeki bu baskı kabul edilemez. Başkanlık divanı bu rezaletin tekrarlanmaması için gereken önlemi almak zorundadır.” 

Yorumlar (0)