CHP'Lİ AKIN:'BALIKESİR'DE FETÖ KAPSAMINDA EL KONULAN ÖĞRENCİ YURTLARI TÜRGEV'E Mİ VERİLDİ?'

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir’de faaliyette bulunan öğrenci yurtlarını TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 20.12.2016, 11:22 20.12.2016, 11:22
CHP'Lİ AKIN:'BALIKESİR'DE FETÖ KAPSAMINDA EL KONULAN ÖĞRENCİ YURTLARI TÜRGEV'E Mİ VERİLDİ?'

. Akın’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlandırması istemiyle vermiş olduğu soru önergesi şu şekilde “29 Kasım 2016 günü Adana Aladağ’da bir öğrenci yurdunda çıkan yangın nedeniyle 11 kızımızın ve bir eğitmenimizin can vermiş olması tüm halkımızı yasa boğmuştur. 2008 yılında da  Konya Taşkent’te bir Kur’an kursu binası çökmüş ve 17 çocuğumuz enkaz altında kalarak can vermiştir.  Yine Karaman’da Ensar Vakfı tarafından yönetilen yurtlarda küçük çocukların cinsel istismara maruz kaldığı bilinmektedir. Yaşanan bu olaylar ülkemizdeki öğrenci yurtlarında çok ciddi sıkıntıların varlığını gözler önüne sermiştir. Bu konuyla ilgili olarak;

 

1-    FETÖ operasyonları kapsamında Balıkesir’de el konulan öğrenci yurdu sayısı ve bu yurtların kapasitesi nedir? El konulan bu yurtlar işletilmekte midir? İşletiliyor ise kim tarafından işletilmektedir?

 

2-    FETÖ kapsamında el konulan öğrenci yurtlarından bazılarının Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) devredildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise TÜRGEV’e hangi yurtlar devredilmiştir? Bu devrin nedeni nedir?

 

3-    Balıkesir il genelinde özel öğrenci yurdu sayısı nedir? Bu yurtlarda barınan öğrenci sayısı kaçtır?

 

4-    Balıkesir’de faaliyet gösteren özel yurtlar hangi vakıf ve derneklere aittir? Vakıf ve derneklerce işletilen yurtların ilçelere göre dağılımı nasıldır?

 

5-    Balıkesir’de kaçak olarak faaliyette bulunan vakıf ve derneklere ait yurt ve pansiyonlar var mıdır? Varsa bu yurt ve pansiyonlar için hangi işlemler yapılmıştır? Kaçak olduğu için kapatılan yurt ve pansiyonlar hangileridir?

 

6-    Balıkesir il genelinde bulunan özel yurtların son beş yılda her biri kaç kez denetlenmiştir? Yapılan denetlemelerde tespit edilen eksiklik ve aksaklıklar nelerdir? Mevzuata uygun olmayanlar için hangi işlemler yapılmıştır?”

 

Yorumlar (0)