CHP'Lİ AKIN:' BALIKESİRLİLİLERİ BEZDİREN PARKOMAT UYGULAMASINA SON VERİLMELİDİR'

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Parkomat uygulamasını TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.

GÜNDEM 04.01.2017, 16:16 04.01.2017, 16:16
CHP'Lİ AKIN:' BALIKESİRLİLİLERİ BEZDİREN PARKOMAT UYGULAMASINA SON VERİLMELİDİR'

Akın TBMM’de yaptığı konuşmada  şunları söyledi; “AKP anlayışı her şeyi, her fırsatı rant kaynağı olarak görüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi caddeleri otopark olarak görüp parkomat uygulaması başlatmıştı. İl merkezi ve ilçelerimizdeki bu uygulama nedeniyle halkımız kendi evinin önüne park ettiği aracı için bile para ödemek zorunda kalıyordu.

 

Edremit Belediyemiz parkomat uygulamasını mahkemeye taşıdı. Mahkeme geçtiğimiz günlerde kararını verdi ve Edremit’te yol üstü ücretli otopark uygulamasını iptal etti. Bu yanlış uygulamayı kamu yararı gereği mahkemeye taşıyan, iptal edilmesini sağlayan Edremit Belediyemize teşekkür ediyorum.

 

Bu karar bir emsal olmalıdır. Vatandaşımız müşteri değildir. Belediyeler halka hizmet için vardırlar. Vatandaş bunun için zaten vergi veriyor.  Yapılan her hizmetin parasını talep etmek doğru değildir.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu emsal kararın gereğini yerine getirerek, Balıkesirlilileri bezdiren parkomat uygulamasına her yerde son vermelidir.”

 

Yorumlar (0)