CHP'Lİ AKIN: AKP ÜLKEMİZİ FRENİ OLMAYAN OTOBÜSLE YOLCULUK YAPMAYA ZORLUYOR

CHP referanduma sağlam asılıyor.

GÜNDEM 10.03.2017, 14:19 10.03.2017, 14:19
CHP'Lİ AKIN: AKP ÜLKEMİZİ FRENİ OLMAYAN OTOBÜSLE YOLCULUK YAPMAYA ZORLUYOR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın ilçe ilçe, mahalle, mahalle dolaşıp “hayır”ı anlatıyor. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu ile birlikte Gönen ve Susurluk’ta ağırlıklı olarak Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahalleleri ziyaret eden Akın, burada anayasa değişikliğinin sakıncalarını anlattı. Vatandaşlarımızın çok yoğun ilgi gösterdiği bu ziyaretlerden memnun olan CHP heyeti çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

 

EDEBİYATÇILARIMIZA, SANATÇILARIMIZA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU

 

Gönen’de ilk olarak Ömer Seyfettin’i anma toplantısına katılan Ahmet Akın burada yaptığı açıklamada “kısa hikayeciliğin kurucularından Ömer Seyfettin ile hemşeri olmak hepimiz için gurur verici.  Ömer Seyfettin hikayeleri okuyarak büyüdük. Yazarlarımıza,  edebiyatçılarımıza, sanatçılarımıza sahip çıkmak çok önemli. O yüzden bu etkinliği gerçekleştirenleri yürekten kutluyorum. Ömer Seyfettin edebiyatımıza ve kültürümüze çok şey kazandırmıştır.” dedi.

 

Daha sonra İzmir Milletvekili Özcan Purcu ile birlikte referandum çalışması yapmak üzere Gönen Reşadiye mahallesine geçen Ahmet Akın burada hemşerileri ile bir araya geldi. Gönen YSE ve Sarıköy mahallerine de giden Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın referandumda neden “hayır” denilmesinin gerekçelerini anlattı.

 

REFERANDUMDA “HAYIR” DİYECEKLERİ SUÇLAMAK HALKIMIZA KARŞI YAPILMIŞ BÜYÜK SAYGISIZLIKTIR

 

Ahmet Akın Gönen’den sonra ardından Susurluk’a giderek çalışmalarını burada sürdürdü. Susurluk’ta halkla buluşan Akın; “ 16 Nisan çok önemli. Her şeyden önce hepimiz sandığa gidip özgürce tercihimizi kullanmalıyız. ‘Evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de bu ülkenin saygın vatandaşlarıdır. ‘hayır’ diyenleri ötekileştirmek, şununla bununla birlikte göstermek en başta halkımıza karşı yapılmış çok büyük saygısızlıktır. Getirdikleri anayasa değişikliğini, tek adam rejimini anlatamayanlar, başka şeyler peşinde. Demokrasiye inanmış halkımız olan biteni görüyor. Dünyayı takip ediyor. Tek adam rejiminin olduğu ülkelerin halini görüyor. Oralardaki perişanlığı ve sıkıntıları görüyor. Daha birkaç gün önce Azerbeycan Cumhurbaşkanı kendi eşini Cumhurbaşkanı olarak atadı. Tek adam rejimlerinin özelliklerinden birisi de budur. Aile yönetimlerine evrilmesi kaçınılmazdır. Bir kişiye verilen çok geniş yetkiler, bu yetkilerin verildiği kişi kim olursa olsun onu yoldan çıkarır. Getirilen anayasa değişikliği freni olmayan otobüse benziyor. Herkes bu otobüse binsin, şoför işini bilir frene gerek yok deniyor. Biz ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için konuya ilkesel bakıyoruz. Bu kadar yetkinin bizim partimizden birisine de verilmesine aynı şekilde karşı çıkarız. Sizlerden konuya bu yönleri ile de bakmanızı ve egemenlik hakkınıza sahip çıkmanızı istiyor, referandumda “hayır” demenizi rica ediyorum” dedi.

 

CHP OLARAK HER ZAMAN YATIRIM YAPANIN, İŞ VE İSTİHDAM YARATANIN YANINDAYIZ

 

Susurluk’taki çalışmalarının arkasından Bandırma’ya geçen Ahmet Akın Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından yüksek vergi ödeyenler için düzenlenen ödül törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Akın “ İş adamlarımız her zaman başımızın tacı. İstihdam yaratıyorlar. Ödedikleri vergiler ile devletimizin nitelikli kamu hizmeti üretmesine katkı veriyorlar. Onlar için elverişli yatırım ve ticaret ortamı yaratmak hepimizin görevi. İş dünyasından gelen birisi olarak bu alandaki sıkıntıları da yakından biliyorum. Biz CHP olarak her zaman yatırım yapanın, iş ve istihdam yaratanın yanındayız. Bugün burada ödül alan işadamlarımızı yürekten kutluyorum” dedi. 

 

Yorumlar (0)