CHP'Lİ AHMET AKIN İLÇELERİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞIP 'HAYIR'I ANLATIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Burhaniye’de “hayır”ı anlatmayı sürdürdü.

GÜNDEM 17.03.2017, 12:23 17.03.2017, 12:23
CHP'Lİ AHMET AKIN İLÇELERİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞIP 'HAYIR'I ANLATIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Burhaniye’de “hayır”ı anlatmayı sürdürdü. Partisinin Burhaniye İlçe Örgütünü ziyaret eden Akın burada ilçe yönetimi ve partilileriyle bir araya gelerek referandum çalışmalarını değerlendirdi.

 

BİZ KİMSEYE İFTİRA ATMADAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE NİÇİN “HAYIR” DENİLMESİ GEREKTİĞİNİ ANLATIYORUZ

 

Ahmet Akın yaptığı açıklamada “ ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıp anayasa değişikliğine niçin “hayır” dediğimizi anlatıyoruz. Biz bu değişikliğin içeriğini anlatıyoruz. Bilerek anlatıyoruz. Ülkemize nelere mal olacağını anlatıyoruz. Bu birilerini rahatsız ediyor. Bunların bilinmesini istemiyorlar. O yüzden “hayır”ı anlatanları engellemek için olmadık yollara başvuruyorlar. İstanbul’da ve başka yerlerde fiili saldırılara kadar vardırdılar. Panelleri, konferansları iptal ediyorlar. İnsanlara salon verdirmiyorlar. Her türlü baskıyı kuruyorlar. Sonra da çıkıp kendi koydukları yasağa uymayıp yurt dışında propaganda yapmalarının engellendiği gerekçesiyle Hollanda ile büyük kriz çıkarıyorlar. Önce bu çifte standarttan vazgeçsinler. Kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri kendileri de başkalarına yapmasın” dedi.

 

Partisinin ilçe örgütü ile birlikte Burhaniye Otogar esnafını ziyaret eden Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın esnafın sorunlarını dinledi. Oradan Mahkeme Mahallesine geçen Akın  mahalle sakinleri ve mahalle esnafını ziyaret ederek “hayır”ı anlattı.

 

 

SAĞLIKLI EKONOMİ İÇİN HUKUK GÜVENLİĞİ VE ÖZGÜRLÜKLER OLMAZSA OLMAZ KOŞULLARDANDIR

 

İlçe Başkanı ve İlçe Örgütü ile birlikte Burhaniye Ticaret Odasını da ziyaret eden Ahmet Akın Ticaret Odası yöneticileri ile gündemi değerlendirdi. Akın yaptığı açıklamada “ Her gittiğim yerde meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyorum. Onlar bir nevi kanaat önderleri konumundalar. Temsil ettikleri kesimin hak ve çıkarları için çalışıyorlar. Bu çalışmalarında her zaman onlarla dayanışma içerisinde olmaya gayret ediyorum. Onların görüş ve önerileri bizim için çok önemli. Ticaret odalarımız bulundukları yerde ekonominin nabzını en iyi tutan kuruluşlar. Bizim de bu konuda önemli tespitlerimiz var. Ekonomiye ilişkin çok ciddi kaygılarımız var. Anayasa değişikliğinin ekonomik alanı da tehdit eden bir yanı var. Hukuk güvenliği ve özgürlükler sağlıklı ekonomi için olmazsa olmaz koşullardan. Referandumda oylanacak anayasa değişikliği hukuk güvenliğini ortadan kaldıran, yargıyı bir siyasi partinin genel başkanı da olacak Cumhurbaşkanının emrine veriyor. Otoriter rejimlerin bulunduğu ülkelerde huzur da olmuyor, ekonomik gelişme de olmuyor. Dünyanın ekonomik ve sosyal gelişmişliği en yüksek olan ülkeleri parlamenter sistemle yönetilen ülkelerdir. Anayasa değişikliğine bu yönüyle de halkımızın dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

 

Burhaniye’de yayın yapan bir yerel radyonun canlı yayınına da katılarak “hayır”ı anlatan Ahmet Akın, daha sonra El-Bab’ta şehit olan Hasan Çoban’ın baba ocağını da ziyaret etti.

 

Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Mahallesinde esnaf ve halkla buluşan Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Anayasa değişikliği konusunda görüşlerini paylaştı. 

Yorumlar (0)