CHP'li Adıgüzel: 18 Yaşında Milletvekilliği Vaat Edenler, Düşüncelerinden Dolayı Gençleri Tutukluyor

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı’na hakaretten dolayı tutuklanarak Silivri cezaevine gönderilen CHP Maltepe Gençlik Kolları Üyesi Samet Burak Sarı’yı Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 22.02.2017, 15:58 22.02.2017, 15:58
CHP'li Adıgüzel: 18 Yaşında Milletvekilliği Vaat Edenler, Düşüncelerinden Dolayı Gençleri Tutukluyor

Adıgüzel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Hayır kampanyası yürüten vatandaşlarımıza, muhalefete yönelik baskıların dozunun gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Gençlere 18 yaşında milletvekilliği vaat edenlerin 19 yaşındaki bir genci, sırf düşüncelerinden dolayı tutuklandığını ifade eden Adıgüzel, “’Hayır’ kampanyası yürütenlere yönelik silahlı saldırılarda bulunanlar, Maltepe’de gençlik kollarından arkadaşımızı yarayanlar ellerini kollarını sallayarak gezerken, düşünceleri yüzünden gençlerin tutuklanması, birilerinin memlekette yükselen Hayır dalgasına karşı ne ölçüde korktuklarının da bir göstergesidir” diye konuştu.

Adıgüzel konuşmasına şöyle devam etti:

“15 yıllık iktidarları boyunca, hak, hukuk tanımayanlar, bugün bizleri açtıkları davalar, gözaltılar, ve tutuklamalar ile susturacaklarını sanıyor. Ama unutmayın ki, ne sizden ne de adaletsiz adaletinizden korkmuyoruz! Sizin tüm baskılarınıza inat, buradayız, susmayacağız! Karanlığınızın üzerine umutla yürümeye devam edeceğiz!” 

 

Yorumlar (0)