CHP'den İsrail'e 'ezan' tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İsrail parlamentosu Knesset’in hoparlörlerle ezan okunmasının yasaklanmasına tepki gösterdi.

GÜNDEM 09.03.2017, 17:09 09.03.2017, 17:09
CHP'den İsrail'e 'ezan' tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İsrail parlamentosunun 23.00 ile 07.00 saatleri arasında İsrail’de hoparlörlerle ezan okunmasının yasaklanmasına ilişkin kanun tasarısının onaylanmasını kabul etmediklerini belirterek iktidarı bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.



Cumhuriyet’te yer alan habere göre,  Levent Gök, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Parlamentosu Knesset,’in 'müezzin yasası' olarak bilinen ve camilerden okunan ezan sesinin kısılmasını öngören tasarıya ilk onayı verdiğini hatırlattı.



İsaril’de bir tasarının yasalaşabilmesi için Parlamentoda üç defa oylanıp onaylanması gerektiğini hatırlatan Levent Gök şunları söyledi:



“Bu yasağa uymayan camilere para cezası verileceğini öngören bu yasanın, Türkiye ile İsrail arasında iktidar partisi tarafından kurulan ilişkiler çerçevesinde gerçekten önemli bir sürecin yürütülmesini gerektiren bir konu olarak ortada durduğu bir gerçektir. Böyle bir ezan yasağına dair İsrail parlamentosundan bir yasanın çıkmasının engellenmesi gerekmektedir. Biz ezan sesinin hem Türkiye’de hem de dünyada yasaklanamayacağını ifade ediyoruz. CHP olarak İsrail parlamentosunun aldığı bu ilk onay kararını dikkatle takip ederek diğer oylamalarda bir aksilik ve sıkıntı yaşanmaması açısından girişimlerde bulunacağız. İktidarın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade ediyoruz. Böyle bir yasağın çok olumsuz sonuçlara yol açacağını biliyoruz. Ezan sesinin İsrail’de yasaklanmasını kabul etmiyoruz.”

Yorumlar (0)