CHP Sözcüsü Böke'den ölüm tehdidi açıklaması:Bu tehditler bizi yıldıramaz

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye ölüm tehdidi yapıldı, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

GÜNDEM 22.02.2017, 16:49 22.02.2017, 16:49
CHP Sözcüsü Böke'den ölüm tehdidi açıklaması:Bu tehditler bizi yıldıramaz

Böke'ye tehdit, dün akşam katıldığı CNN Türk'ün canlı yayınını sırasında geldi.

 

Böke’nin televizyon kanalındaki konuşmasında 16 Nisan referandumunda “Hayır” kampanyası yapanların, “evet” kampanyası yapanlarla “eşit şartlarda olmadıklarını” söylemesi ve “bu ülkede hayır kampanyası yapmak, ölüm tehdidini göze almayı gerektiriyor” mesajı vermesi üzerine televizyon kanalını arayan bir şahıs, “zorluk yaşamak öyle olmaz, böyle olur” diyerek, Böke’yi öldürmekle tehdit etti.

 

Olay, Böke televizyon binasından ayrılmadan polise aktarıldı. Böke, gece yarısı polisler gelene kadar kanalda bekledikten sonra, yoğun güvenlik önlemi altında, Ankara’ya gitmek üzere havalimanına gitti.

 

Benzer bir ihbarın poliste de olduğunun anlaşılması üzerine, Böke Ankara’da Esenboğa hava alanında da yine yoğun güvenlik önlemiyle karşılandı.

 

UÇAĞIN KAPISINDAN BORDO BERELİLER ALDI


CHP Sözcüsü’nü uçağın kapısından bordo bereliler ile CHP’liler karşıladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile birlikte, 8 araçlık güvenlik konvoyuyla evine getirilen Böke, polisler apartmanı baştan sona arayana kadar araçtan indirilmedi.

Böke, yine polis koruması eşliğinde evine götürüldü.

Böke MYK sonrası yaptığı açıklamada kendisine yönelik ölüm tehdidine ilişkin şunları söyledi:

"Bu geçmiş olsun mesajını tehdit edilen herkes adına alıyorum.

Zira bugün yaşatıyo olunan korku iklimi kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor.

Ancak şunun unutulmaması gerekiyor.

Biz demirden korksak trene binmezdik.

Biz çocuklarımızın geleceğine dair bir endişemiz olmasa siyasete girmezdik.

Eğer çocuklarımızın korkmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyorsak, bugün hepimizin korkusuzca ortak bir mücadele vermesi gerekiyor.

Bu tehditler bizi yıldıramaz. Biz aydınlık bir Türkiye'yi inşa etmek için arkamızda milyonların gücüyle ve bütün Türkiye'nin çocuklarının gözünün içindeki ışıltıyla bir mücadelenin parçasıyız.

Dün yaşanmış olanın kimse için tekrar etmeyeceği bir Türkiye için ben dimdik ayaktayım. Ve ben biliyorum ki ben asla yalnız değilim. "

 

Yorumlar (0)