CHP Mersin Milletvekili Aytuğ ATICI'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

"Öğretmenlerimizin hiç yılmadan, umutsuzluğa düşmeden çağdaş bireyler yetiştirmeye devem edeceğine inancım tamdır. Bu yolda yaşamım boyunca ve tüm gücümle çalışacağımı ve öğretmenlerimizin yanında olacağımı tüm öğretmenlerimizin bilmesini isterim."

GÜNDEM 23.11.2016, 15:54 23.11.2016, 15:54
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ ATICI'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

İşte Aytup Atıcı'nın öğretmenler günü mesajı:

 

Öğretmenlik mesleği, gelecek nesillerimizi insanlığa yararlı iyi birey olarak yetiştirmek için, sabır ve hoşgörü kavramları üzerine kurulu saygın ve zor bir meslektir.

 

Ülkemizde öğretmene ve öğretmenlik mesleğine verilen değer, ne yazık ki öğretmenlerimizin hak ettiği noktada değildir. Bir tarafta öğretmensiz okullar, diğer tarafta ataması yapılmayan öğretmenlerin dramı ve eğitim seviyemizin uluslararası alanda sınıfta kalması sistemimizin kanayan yaralarıdır.

 

Özlük haklarının iyileştirilmemesi nedeniyle yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimiz aynı zamanda çağdaş bilimsel eğitimden uzak, yazboz tahtasına dönen Milli Eğitim politikaları ve siyasi baskı altında mesleklerini icra etmeye çalışmaktadırlar. FETÖ ile mücadele bahanesiyle ilan edilen Olağanüstü Halin hukuksuz uygulamaları ve kanun hükmünde kararnameler ile muhalif kimliği ile tanınan akademisyenler ve sendika üyesi öğretmenler görevlerinden ihraç edilerek kıyıma uğratılmıştır. AKP tarafından yıllardır oyalanan ve ataması yapılmayan binlerce öğretmen, sözleşmeli öğretmenliğin tekrar uygulamaya konmasıyla birlikte bir kez daha hüsrana uğratılmıştır.

 

Bu karanlık tablo karşısında umutsuzluğa yer yoktur. Kurtuluş, eğitimcilerin örgütlü mücadelesiyle olacaktır. Öğretmenlerimizin hiç yılmadan, umutsuzluğa düşmeden çağdaş bireyler yetiştirmeye devem edeceğine inancım tamdır. Bu yolda yaşamım boyunca ve tüm gücümle çalışacağımı ve öğretmenlerimizin yanında olacağımı tüm öğretmenlerimizin bilmesini isterim.

 

Bu duygularla Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

Yorumlar (0)