CHP'Lİ TUTDERE’DEN İKTİDARA “EYT'LİLERİN HAKLARININ TESLİM EDİN” ÇAĞRISI

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, iktidara ‘EYT'lilerin haklarının teslim edin’ çağrısında bulundu.

GÜNDEM 23.12.2022, 10:24
CHP'Lİ TUTDERE’DEN İKTİDARA “EYT'LİLERİN HAKLARININ TESLİM EDİN” ÇAĞRISI

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında asgari ücrete yapılan zammın yetersiz olduğunu ve EYT konusunda verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek AKP iktidarına eleştirilerde bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, iktidara ‘EYT'lilerin haklarının teslim edin’ çağrısında bulundu.

İktidar Bugün Açıkladığı Asgari Ücretle Bir Kez Daha Emekçileri Enflasyona Ezdirdi

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında iktidarın işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonla mücadelede sınıfta kaldığının altını çizen Milletvekili Tutdere, asgari ücrete yapılan zam oranının yetersiz olduğunu dile getirerek iktidarın emekçileri enflasyon karşısında ezdirdiğini ifade etti.

İktidarın birçok konuda sınıfta kaldığını ifade eden Milletvekili Tutdere, “Ülkemizin can yakan temel sorunlarının başında gelen işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonla mücadelede sınıfta kalan iktidar, bugün açıkladığı asgari ücretle bir kez daha emekçileri enflasyona ezdirdi.” dedi.

Yıl Bitmeden EYT’yi Çözeceklerinin Sözünü Veren İktidara Hatırlatıyoruz: Yılın Bitimine Sekiz Gün Kaldı

TBMM Genel Kurul Konuşmasında EYT konusuna da değinen Milletvekili Tutdere, iktidarın EYT’lilere verdiği sözleri yerine getirilmediğini dile getirerek iktidara eleştirilerde bulundu.

Milletvekili Tutdere, “Yılsonu karnesi kırıklarla dolu iktidara soruyorum: Ne oldu millete verdiğiniz sözlere? Ne oldu EYT'lilere verdiğiniz vaatlere? Hani, yıl bitmeden EYT konusunu karara bağlayacaktınız? Yılın bitimine sekiz gün kaldı, ortada ne EYT kanun teklifi var ne de Bakanların bu kutsal çatı altında verdiği sözler.” ifadelerini kullandı.

EYT'lilerin Haklarını "Ama"sız, "Fakat"sız Teslim Edin

Milletvekili Tutdere, yılın bitimine 8 gün kaldığını hatırlatarak EYT konusunun hala çözüme kavuşturulmamasından dolayı iktidara sert tepki gösterdi. Hiçbir koşul öne sürülmeden EYT’lilerin haklarının teslim edilmesi gerektiğinin altını çizerek iktidara çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “İktidara açıkça çağrı yapıyorum: EYT'lilerin haklarını "ama"sız, "fakat"sız teslim edin, bu haksızlığı giderin.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)