CHP'li Tuncay Özkan provokasyon iddialarını paylaştı: "SADAT ve IŞİD'le bağlantılı"

Seçime sayılı günler kala, sandık güvenliği ve provokasyon iddiaları siyasetin bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor. Son olarak Habertürk'te "Seçim 2023" programının konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, SADAT ve IŞİD'le bağlantılı yapılara dikkat çekti.

GÜNDEM 07.05.2023, 10:54
CHP'li Tuncay Özkan provokasyon iddialarını paylaştı: "SADAT ve IŞİD'le bağlantılı"

Kürşad Oğuz'un "Seçim güvenliğine dair endişeleriniz mi var?" sorusunu yanıtlayan Özkan SADAT ve IŞİD'le bağlantılı yapılara dikkat çekti ve kendilerine gelen duyumları paylaştı.

Özkan, "Çeşitli provokasyonlar konusunda duyumlar alıyoruz. Güvenlik birimlerinden, sokaktan... Biliyorsunuz bazı selefi grupların silahlandığına dair, İsmailağa tarikatından bir şeyhin açıklamaları vardı, gitti savcılığa da ifade verdi. Sonrasında o konu kapandı. Hiçbir şey olmamış gibi bir durum ortaya çıktı" dedi.

Tuncay Özkan, "Ancak SADAT ve SADAT'a bağlı yapıların, dernekleri ziyaret ettikleri, IŞİD'in Türkiye'deki hücreleriyle bağlantılı grupların seçim gününe ilişkin çeşitli provokasyon hazırlıkları içinde olduğunu... Hatta bunlardan bazılarının CHP'li gibi görünmek için eğitim aldıklarına dair duyumlarımız var" ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde KRT canlı yayınına katılan CHP lideri 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterileri yapmasın. Herkes evinde otursun. Ertesi sabah zaten zaten rakamlar netleşecek, YSK mazbatayı vermek zorunda kalacak. Çünkü sevinç gösterileri ile dışarıya çıkıldığında, taşkınlıklar olabilir. Bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız" diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)