CHP 'li Tüm: 'Özgür medya olmadan, özgür ülke olamaz'

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Hepimizin çok iyi bildiği şey, özgür medya olmadan, özgür ülke olamayacağı gerçeğidir. Kurtuluş savaşında, Mustafa Kemal Atatürk Ordudan önce Gazetelerin kurulmasını sağlamıştır” dedi.

GÜNDEM 10.01.2017, 14:31 10.01.2017, 14:31
CHP 'li Tüm: 'Özgür medya olmadan, özgür ülke olamaz'

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı:

 

 

 

10 Ocak 1961  Gazetecilerin üzerinde kurulan baskının, yine gazeteciler tarafından, yok edildiği, Türkiye Basın tarihine altın harflerle yazılmış önemli bir gündür.

 

Basın özgürlüğü adına  patronların baskısını dahi hiçe sayarak, ”gazetecilik ”in toplumsal sorumluluk olduğunu, tüm dünyaya ilan eden, bu günü tüm basın camiasına bir “onur günü” olarak bırakan tüm emeği geçen ,gazetecileri saygı ve sevgi ile anıyorum.

 

 2017  yılı 10 Ocak’ında ne yazık ki, ülkede Çalışan Gazeteciler  Günü ,  diye kutlanacak bir gün kalmadı. Çünkü, ülkede çalışan gazetecilerden çok çalışmayan gazeteciler ordusu var.  

 

Toplumu aydınlatmak adına bir kamu görevi gören ,  Çağdaş Demokrasilerde 4. Kuvveti olarak varsayılan Gazetecilik Mesleği  ve Gazetecileri ne yazık ki, iktidar tarafından özgürlükleri elinden alınmış, örselenmiş, cezaevlerine tıkılmış durumdalar. İktidara yandaşlık etmek kamuoyunu aydınlatmak yerine , Kamuoyunda iktidar lehine algı oluşturmak, her gün, ekranlarda hükümet adına adeta , AKP den daha çok sözcülük yapmak, yeni kuşak yandaş gazeteciliğin misyonu oldu.

 

 Hepimizin çok iyi bildiği şey, özgür medya olmadan, özgür ülke olamayacağı gerçeğidir. Kurtuluş savaşında,  Mustafa Kemal Atatürk Ordudan önce Gazetelerin kurulmasını sağlamıştır. Biz Bağımsızlık savaşını  özgür medyamız sayesinde dünyaya duyurduk.

 

Şartlar ne olursa olsun,  gazetecilerimizin, özgürce çalışacağı günlerin uzak olmadığı inancını korumalıyız.

 

 

Bu düşüncelerle, 10 Ocak “ Çalışan  Gazeteciler Günü ”nü  , içtenlikle kutluyorum. İçeride dışarıda , her nerede olursa olsun, fikirlerini topluma aktarmak adına çaba gösteren, mücadele eden, tüm gazetecilerimize göstermiş oldukları mücadelede başarılar diliyor, hepsine saygılar sunuyorum.

 

Mehmet TÜM

Balıkesir Milletvekili

CHP PM Üyesi

Yorumlar (0)