CHP'li Salıcı: Bize gelen bilgiler var, paramiliter gruplar akıllarının ucundan dahi geçirmesin

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, seçim güvenliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bize gelen bilgiler de var. Biz Türkiye’deki demokratik sistemi sokakta bulmadık. Mücadele ile kazandık. Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler" dedi ve ekledi: "Seçim sürecini zedeleyebilecek, tartışmalı hale getirebilecek bir sürecin içinde olmayacağız ama hakkımızı da kimseye yedirmeyeceğiz. Uysal koyuna saymasınlar bizi."

GÜNDEM 03.04.2023, 11:12
CHP'li Salıcı: Bize gelen bilgiler var, paramiliter gruplar akıllarının ucundan dahi geçirmesin

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuşan Salıcı, seçim güvenliğine yönelik çalışmalar hakkında, "Sandık güvenliği çalışmalarına iki yıl önce başladık. Bir; ‘seçim ne zaman olursa olsun sandıklarımızı belirlemeliyiz, iki; eksik mahalle temsilcileri varsa bunlar belirlenmeli. Üç; üyemiz olmayan köylerde üye kazalım ki sandığa sahip çıkılsın’ diye genelge gönderdik parti örgütlerimize. Okullarda bilişim sorumluları ve olası bir sıkıntıya karşı avukatlar olacak. Meseleyi başından itiraz sürecine kadar planlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"YEDEK ARKADAŞLARIMIZ DEVREYE GİRECEK"

"Görevli bulunmayan sandık var mı?" şeklindeki soruya Salıcı, "Bu canlı bir organizma sabah aldığınızda başka akşam aldığınızda başka bir rakam çıkar. Bir ilçemizde 2018’e göre örneğin bin sandık var. ‘2023 için temsilci ver’ diyoruz. Liste hazırlanıp sisteme yükleniyor. Dana sonra o arkadaşları arıyoruz, ‘2023’te görevlisiniz, haberdar mısınız?’ diye soruyoruz. Diyelim ki bin kişi 800’e düşüyor. O gün rapor alırsanız 200 sandık boş. İlçe başkanının sisteme yüklediği gün rapor alırsanız sandık dolu. Bunu düzenli takip etmezseniz öyle seçime gidilir. Sandık listeleri seçim kurullarına verilecek, onlar kesinleşecek, kesinleştikten sonra dahi bunu yapacağız" yanıtını verdi.

Salıcı, şöyle devam etti: "Onun için yedeklerimiz var. Seçim günü sandığa gidemeyecek olanın yerine yedek arkadaşımız devreye girecek. İttifak partilerimiz de var, onlarda kendilerine düşeni yapıyorlar. Bizim amacımız bir sandığın başında muhalefetten, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen ya da oyun atıldığı şekliyle çıkmasını isteyen arkadaşların olabildiğince fazla olmasını sağlamak."

"BİZE GELEN BİLGİLER VAR"

"Toplumda ‘oylar çalınacak’, ‘iktidar verilmeyecek’ gibi bir kaygı söz konusu. Tehlike görüyor musunuz?" sorusuna Salıcı, şu yanıtı verdi: "Toplumdaki kaygılardan biri buydu. Biz SADAT’ın önüne neden gittik. ‘Böyle bir şeye tevessül etme kardeşim’. Bize gelen bilgiler de var. Biz Türkiye’deki demokratik sistemi sokakta bulmadık. Mücadele ile kazandık. Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler."

"Duyumlar var. Bazen kamuoyunda yorumcular da ifade ediyor" diyen Salıcı, "Biz, şeffaf bir seçimin olduğu, insanımıza yakışan bir olgunlukta 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisi sandıktan çıktığında nasıl zorluk çıkarılmayıp iktidar teslim edildiyse kimsenin burnu kanamadan bu iktidar devrinin gerçekleşmesi için caba gösteriyoruz. Sokak hareketlerine ya da toplumda kaygı yaratacak hareketlere soğukkanlı biçimde yaklaşıyoruz. Seçim sürecini zedeleyebilecek, tartışmalı hale getirebilecek bir sürecin içinde olmayacağız ama hakkımızı da kimseye yedirmeyeceğiz. Uysal koyuna saymasınlar bizi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)