CHP'li Günaydın'dan Bakanlığın terörle iltisak iddialarına ders gibi yanıt!

CHP'li Gökhan Günaydın yaptığı açıklamada " iBB tüm işe alımlar öncesi adli sicil kaydı uygunluğunu aramaktadır. Bu kaydı oluşturan ve tutan İçişleri/Adalet Bakanlıkları nezdinde sorunsuz olan İBB çalışanlarını sosyal medya üzerinden suçlu ilan etme cüreti, Tek Parti Devleti’ne egemen olan pervasızlığı göstermektedir." ifadeleriyle yanıt verdi.

GÜNDEM 26.12.2021, 21:39 26.12.2021, 21:46
CHP'li Günaydın'dan Bakanlığın terörle iltisak iddialarına ders gibi yanıt!

Gazetekritik/ İçişleri Bakanlığı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Konu ile ilgili CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın'dan bakanlığın o iddialarına ders gibi yanıt geldi.

İşte Gökhan Günaydın'ın o paylaşımı:

(1) Siyaseti operasyonlarla dizayn edebileceklerini düşünen ve geçmişten ders almamış olanlardan beklenen “atak” geldi.. Soru çok açık: Elinde bu kişilere ilişkin makul şüphe oluşturacak bilgi belge varsa bugüne dek neden harekete geçmedin?

(2) OHAL KHK’ları ile “uydurduğunuz” ve bu ülkede yaşayan istediğiniz herkesi suçlu ilan etmeye elverişli irtibat ve iltisak kavramlarının evrensel ceza hukukunda hiçbir karşılığı yoktur. Dolayısıyla, sözünü ettiğiniz ihbar, şikayet ve tespitler de hukuken çöpten ibarettir.

(3) iBB tüm işe alımlar öncesi adli sicil kaydı uygunluğunu aramaktadır. Bu kaydı oluşturan ve tutan İçişleri/Adalet Bakanlıkları nezdinde sorunsuz olan İBB çalışanlarını sosyal medya üzerinden suçlu ilan etme cüreti, Tek Parti Devleti’ne egemen olan pervasızlığı göstermektedir.

(4) İBB’nin iddialara ilişkin bilgi belge talep eden resmî yazısına cevap vermeyip sosyal medya üzerinden itibar cellatlığına soyunanlar, önce akıllarda ve vicdanlarda; sonra sandıkta ve hukuk karşısında mahkum olacaklardır.

Yorumlar (0)