CHP'li Erkek:14 Mayıs'ta bu çocuklara taş attıran zihniyete bir son vereceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırıyı değerlendirdi. Muharrem Erkek, "Bu atılan taşlar kardeşliğimize atılmıştır" dedi.

GÜNDEM 08.05.2023, 14:44
CHP'li Erkek:14 Mayıs'ta bu çocuklara taş attıran zihniyete bir son vereceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcı Muharrem Erkek, Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırılar ile ilgili şunları söyledi:

"Erzurum'da maaalesef hukuk devleti ayaklar altına alındı. Kânun yoktu. Polis görevini yapamadı. Çünkü talimat gelmişti. Tamamen organize bir suçla karşı karşıyayız. Yani o elinde kocaman taşlarla insanların toplanması, kolluk kuvvetlerinin işlemesi, daha sonra o grubun mesafesini ayarlanması, seyirci kalınması, müdahale edilmemesi, sabaha kadar hiçbir gözaltının olmaması..
İşte bugün göstermelik gözaltılar oluyor. Soruşturma başlatılıyor.
Asıl vahim olan demokrasiye ağır bir saldırı.
Birde şöyle bir şeye sığınıyorlar odası miting alanı değil. Seçim kurullarının belirlediği alanlar dışında da mitingler yapılabilir. Mülki amirliğe bildirilir. Orası Erzurum'da kent merkezi. Sosyal etkinlikler oluyor. Orada doğal olarak İmamoğlu'nu dinlemek için bir kalabalık oluyor. Siyasî bir etkinlik engelleniyor. Demokrasiye ağır bir darbedir bu. Buna nasıl seyirci kalınıyor? Bunun sorumlusu yönetenler, bunu sorumlusu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Bunu sorumlusu Cumhur ittifakının o ayrıştırıcı dili. Ama bir her şeye rağmen kutuplaştırıcı bir alana sokmayacağız. Biz sakin güç olarak hareket edeceğiz. Mutlaka sevgi, saygı ve hoşgörü kazanacak.
Genel başkanımız çok uzun zamandır uyarılarda bulunuyordu. Provokasyonlar olacak. Her zaman sakin kalacağız. Demokrasi içinde sorunlarımızı çözeceğiz. Çünkü bunu gelecek nesiller için ülkemiz için yapmalıyız diyordu.

Benzeri provokasyonlar yaşanabilir mi?

Yaşanabilir ama hiç bir sonuç alamazlar. Korku imparatorluğunu temel kılmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Zaten topumda izin vermiyor. Erzurumlular da aslında son derece sağ duyulu.
14 Mayıs'ta işte bu gencecik çocuklara taş attıran zihniyete bir son vereceğiz. Yeni bir yönetim anlayışını getireceğiz.

Bu provokasyonları yapanlar kim?
Türkiye'yi yönetenler. İçişleri Bakanı. Maalesef bu olaylar böyle yavaş yavaş örüldü. İçişleri bakanının açıklamaları çok vahimdir. Taş atanları değil Ekrem İmamoğlu'nu kınıyor. Çok vahimdir bu.
Ama bunların hepsine son vereceğiz. Toplumda büyük bir değişim talebi var. 14 Mayıs 'ta bir zihniyeti de değiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)