CHP'li Erkek'ten terörle iltisak iddialarına yanıt: İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, terör örgütü ile iltisak iddialarına, "İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız" ifadesini kullanarak yanıt verdi.

GÜNDEM 26.12.2021, 21:21
CHP'li Erkek'ten terörle iltisak iddialarına yanıt: İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul'da düzenlenen danışma meclisi toplantısında İBB'nin terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişiyi aldığını iddia etmişti.


İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlatıldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Bu açıklamaya CHP'den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'ten geldi.

ERKEK:MAHKEME KARARI OLMADAN BİRİLERİNİ TERÖRİST İLE EDİYORSUNUZ

Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "FETÖ ile ortak operasyonlar yaptığınız zaman en sık kullandığınız yöntem gizli tanıklardı.Şimdi de mahkeme kararı olmadan birilerini terörist mi ilan ediyorsunuz?İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız. FETÖ, uyuşturucu baronları, kumarhane kralları bir şey çağrıştırıyor mu size?" ifadelerini kullanarak bakanlığın açıklamasına sert yanıt verdi.

Yorumlar (0)