CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN:CUMHURBAŞKANI KARARIYLA MADEN ŞİRKETİNE ARAZİ TEMİN EDİLİYOR

Aytekin “Cumhurbaşkanı eliyle, maden şirketi için orman arazisinin vasfı değiştiriliyor. Ormanlar bir kararname ile madencilere bırakılıyor. İşte bu karar yağma düzeninin son örneğidir. Balıkesir’in dağlarını delik deşik eden madencilere yer vermek, Balıkesir’e ihanettir. Cebinizin dolması için daha ne kadar arazi lazım?”dedi.

GÜNDEM 09.12.2022, 11:34
CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN:CUMHURBAŞKANI KARARIYLA MADEN ŞİRKETİNE ARAZİ TEMİN EDİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Resmi Gazete’de yayımlanan kararı gündeme taşıdı. Karara göre Balıkesir’in Karesi İlçesine bağlı Kabakdere kırsal mahallesi ile Beyköy arasında kalan yer alan bölge, orman vasfından çıkarıldı. İlgili bölgenin ise özel bir maden şirketinin taş ocağının hemen altında yer aldığını söyleyen Aytekin “Cumhurbaşkanı eliyle, maden şirketi için orman arazisinin vasfı değiştiriliyor. Ormanlar bir kararname ile madencilere bırakılıyor. İşte bu karar yağma düzeninin son örneğidir. Balıkesir’in dağlarını delik deşik eden madencilere yer vermek, Balıkesir’e ihanettir. Cebinizin dolması için daha ne kadar arazi lazım?”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Dün yayımlanan Resmi Gazete’de aralarında Balıkesir’in de bulunduğu 5 ilde, Cumhurbaşkanı kararıyla bazı alanların orman vasfı dışına çıkarıldığını gördük. Balıkesir’de Karesi ilçemize bağlı kırsal bir mahalle olan Kabakdere ile Beyköy arasında belirlenen alanın orman vasfını Cumhurbaşkanı kararıyla yitirmiş olması her yönüyle ele alınması gereken bir durum. Koca ülkenin Cumhurbaşkanı işi gücü bırakıyor, bir orman arazisinin vasfını değiştiriyor. Tek adam sisteminin geldiği bu noktada ayrıca irdelenmesi gereken bir olay. Ancak ilgili alana baktığımızda ise şok edici bir durum ortaya çıkıyor. Kararda yer alan koordinatların sistemde sağlaması yapıldığında, bir maden şirketinin hemen yanında yer alan bölge karşımıza çıkıyor. El insaf diyoruz. Balıkesir’in dağlarını maden şirketlerine verip delik deşen eden, gelecek neslin temiz oksijen kaynaklarını bertaraf eden bu zihniyet, artık üçün beşin hesabını da yapar hale gelmiş.

Önce maden şirketine bir arama ruhsatı, mevzuatı dolanarak veriliyor. Ardından maden şirketi alan çalışmasını yapıyor. İşi büyüyor. Sonra ormanlık arazilerin tek tek vasıfları değiştiriliyor ve bu alanlar artık arsalara ya da tarlalara dönüştürülüyor. En son olarak da firmalar, bu alanlardaki komşu parsel hakkını kullanarak satış ihalelerine giriyor ve paylarını büyütüyor.

Olan yıllarca bölgeyi kullanan köylüye oluyor.

AKP’nin yarattığı yıkımın faturası millete kesiliyor. Geride bıraktığımız 20 yılda, vatandaşın kanını emen AKP zihniyeti, gözü dönmüş hırslarını hayata geçirmek söz konusu olunca ne kural dinliyorlar ne mevzuat. İstanbul’da kupon arazileri helikopterle gezenler, Anadolu’yu da oturup koordinat tablolarından tek tek satışa hazır hale getiriyorlar.

AKP Balıkesir’i her türlü kaynağı sömürülüp, paraya çevrilecek stratejik bir kent olarak görüyor.

Kabakdere Kırsal mahallesinin yolunu yapmıyorlar, mezarlığını yapmıyorlar ama iş ranta gelince ta Cumhurbaşkanı’na kadar olayı çıkarıp arazi vasfını değiştiriyorlar. Sonrası yine malum.

Vatandaş İllallah Etti

Artık vatandaş illallah etti. Sofrasına 1 kilo peynir götüremeyen, kasap yolu unutan, çocuğuna bez almakta zorluk çeken vatandaş, simide 5 lira veren vatandaş kendisine yapılmayan yardım ve desteklerin hesabını soracağı günü iple çekiyor. Ülkede açlığı büyütenler, sofradaki ekmeğe katık niyetine keder verenler tarihin sayfalarında yerini alacak.

Yorumlar (0)