banner773

CHP'Lİ EDNAN ARSLAN: “KAYSERİ % 70,3 İLE KARANLIKTA KALMIŞ”

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e tepki gösterdi. 

GÜNDEM 28.04.2022, 12:31
CHP'Lİ EDNAN ARSLAN: “KAYSERİ % 70,3 İLE KARANLIKTA KALMIŞ”


Enerji Bakanı Dönmez’in son günlerde ortaya koyduğu gayri ciddi tutum ve açıklamalar için tepki gösteren Arslan, 22 Aralık 2021 tarihinde verdiği soru önergesine 5 Nisan 2022 günü bakan imzalı gelen yazılı cevabı hatırlatarak çok sert tepki gösterdi. Arslan, ‘Seni önergeme verdiğin cevaplar çarpsın’ dedi.  


Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:
“2021 yılında Türkiye genelinde elektriği kesilen abone sayısı kaçtır?’ sorumuza, Bakan Dönmez şu yanıtları verdi:
Türkiye Genelinde Elektriği Kesilen Mesken Sayısı 2 milyon 770 bin 247,
Elektriği Kesilen Ticarethane Sayısı 600 bin 800, 
Elektriği Kesilen Tarımsal Sulama 72 bin 692,
Elektriği Kesilen Sanayi Kuruluşu Sayısı 3 bin 270’dir.
Toplam elektriği kesilen abone sayısı: 3 milyon 447 bin 9.
Bakanın yanıtlarını topladığımızda 2021 yılı içinde elektriği kesilen abone sayısı toplam 3 milyon 447 bin 9’dur. Bakan Fatih Dönmez fahiş faturalar altında inim inim inleyen vatandaşlarımızın sorunlarına çare üreteceğine ‘algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır’ diyor. Bu tutum ve davranış bir bakana asla yakışmamaktadır.”


KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYSERİ’Yİ KARANLIKTA YAŞATIYOR  TÜRKİYE’DE KESİLEN 100 ELEKTRİĞİN 8’İ KAYSERİ’DEN

Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki KAYSERİ EPSAŞ eliyle Kayseri karanlıkta yaşatılıyor diyen Arslan şunları söyledi:
“Ülke genelinde 21 dağıtım şirketi bulunmaktadır. Kayseri’de hem dağıtım şirketi Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ), hem de perakende satış şirketi Kayseri Elektrik Perakende Satış A.Ş. (KAYSERİ EPSAŞ) Kayseri Büyükşehir Belediyesinin iştirakidir. 


Yaşanan tabloyu paylaşmak gerekirse; Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki bu şirket, Kayseri’de her 10 ticarethaneden 1’inin, tarımsal sulamada her 100 çiftçiden 13,5’inin, yine sanayi kenti Kayseri’de her 10 sanayi kuruluşundan 1’inin elektriğini kesmiştir. 


Bir başka deyişle Kayseri’de Türkiye geneline göre Mesken’de 4,5 kat, Ticarethane’de 5,3 kat, Tarımsal Sulama’da 6 kat, Sanayi’de 9,5 kat daha fazla elektrik kesintisi olmuştur. 
Sonuç olarak 2021 yılı içerisinde Türkiye genelinde 3 milyon 447 bin 9 adet elektrik kesintisi yaşanırken, Kayseri’de de 274 bin 227 adet elektrik kesintisi yaşanmıştır. 
Bu da Türkiye’de yaşanan her 100 elektrik kesintisinin 8 tanesinin Kayseri’de yaşandığını göstermektedir. Türkiye’de elektriği kesilen her 4 sanayi kuruluşundan 1’i Kayseri’dedir.
Bu veriler bize göstermektedir ki AKP Kayseri’ye karanlığı reva görmektedir. Üstelik bunu da Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait bir iştirak şirket eliyle yapıyor.”


AKP KAZANIYOR KAYSERİ KAYBEDİYORKAYSERİ % 70,3 İLE KARANLIKTA KALMIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetim anlayışı ile AKP’li yönetim anlayışı arasındaki farkı topluma hatırlatmak gerektiğini ifade eden Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:
“31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası Türkiye genelinde; 11 büyükşehir, 10 il, 177 ilçe ve 50 belde olmak üzere toplam 248 belediyeyi Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları yönetmektedir. 84 milyon 680 bin olan ülke nüfusunun, 43 milyon 830 binini, yani % 51,7’sini CHP’li başkanlar yönetmektedir. 2019’dan bu yana belediyelerimiz, yaklaşık 4 milyon 800 bin haneye çeşitli alanlarda sosyal yardımda bulunmuştur. Bu yardımların toplam tutarı 12 milyar 500 milyon liraya ulaşmıştır. CHP’li belediyelerimiz, pandemi ve ekonomik krize rağmen; gıda, ulaşım, ısınma, barınma, fatura, eğitim/kırtasiye ve nakdi yardımlara kadar pek çok kalemde vatandaşlarımıza destek vermişlerdir. Belediyelerimiz tarafından başlatılan, “Askıda Fatura”, “Halkın Bakkalı”, “Veresiye Defteri” gibi dayanışma kampanyalarıyla da yaklaşık 160 milyon TL tutarında destekler toplanarak, ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiştir. Karakış fonu oluşturularak vatandaşlarımıza destek olunmuştur.
Peki 20 yıldır ülkeyi ve yaklaşık 28 yıldır yerelde Kayseri’yi belediye eliyle yöneten AKP ne yapıyor dersiniz? Kendi iştiraki olan elektrik dağıtım ve satış şirketi eliyle Kayseri gibi tarım, ticaret ve sanayi kenti bir ilimizin elektriklerini kesiyor, vatandaşlarımızı karanlıkta bırakıyor, sanayi şehri Kayseri’de sanayinin çarkları daha zor dönüyor. Sonuçta yüzde 70,3 ile AKP kazanmış, Kayseri kaybetmiştir.”
 

Yorumlar (0)