CHP'Lİ BAYRAKTUTAN, RİZE’DE İMAMOĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA AFİŞLERİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

GÜNDEM 28.04.2022, 14:13
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN, RİZE’DE İMAMOĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA AFİŞLERİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir?” diye sordu.


BAYRAMLAŞMA AFİŞİNDEN BİLE RAHATSIZLIK DUYUYORLAR!
Önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Ramazan Bayramı'nın 2. günü, (3 Mayıs Salı günü saat 11.00'de) Rize'deki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanında Rizelilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programına ilişkin afişlerin toplatıldığı ortaya çıkmış, kent geneline asılan afişlerin Karayolları Genel Müdürlüğü Rize Şube Şefliği ekipleri tarafından kaldırılması ülke basınında geniş yer bulmuştur.” ifadelerine yer veren Bayraktutan “ Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir? ” diye sordu. 


YİNE RİZE, YİNE BİR AFİŞ SKANDALI
CHP’li Bayraktutan “Rize'de 'Çay Kanunu teklifinin' TBMM'de kabul edilmemesi üzerine CHP Rize İl Başkanlığı’nın konuyla ilgili net, açık, doğru bilgileri içeren açıklama afişlerinin şehirde asıldıkları yerlerden teker teker kaldırılması olayı sıcaklığını korurken; bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Rizelilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programına ilişkin afişler toplatılmış. Ortak değerlerimiz Bayramlar sevginin, barışın, birlik ve beraberliğin hakim olduğu duygularla anılması gerekirken, bu tarihten itibaren maalesef toplatılan afişlerle anılır olacaktır.” İfadelerini kullandı.


İÇERİĞİ OLMAYAN, ASILSIZ HER ŞİKAYET ÜZERİNE HAREKETE Mİ GEÇİLİYOR?
Pankartların toplatılmasıyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin "Biz gelen şikâyetler üzerine toplatıyoruz” yanıtı verdiği iddialarına değinen Bayraktutan “Tarafınıza iletilen her şikayet sonrası aynı uygulama yapılmakta mıdır? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı özel bir uygulamaya mı gidilmiştir?” şeklinde yönelttiği soruların ardından “Bu saatten sonra izleyip hep birlikte göreceğiz. İçeriği olmayan, asılsız her şikayet üzerine Bakanlık yetkililerince harekete geçilecek mi, geçilmeyecek mi? açıklamalarında bulundu.
Bayraktutan, Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:   

Usulsüz içeriği bulunmayan, program yer ve saat bildirimi niteliğindeki afişlerin toplatılma gerekçesi nedir?

Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir?

Bayramlaşma afişleri ile ilgili Bakanlığınız birimlerine iletildiği iddia edilen şikayetlerin konusu nedir? Şikayetler kimler tarafından yapılmıştır?

Tarafınıza iletilen her şikayet sonrası aynı uygulama yapılmakta mıdır?         İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı özel bir uygulamaya mı gidilmiştir?

Yorumlar (0)