CHP'li Bayraktutan, Nebati’nin gündem olan açıklamalarını Meclis'e taşıdı

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Nureddin Nebati’nin gündem olan açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 03.10.2022, 16:57
CHP'li Bayraktutan, Nebati’nin gündem olan açıklamalarını Meclis'e taşıdı

CHP’li Bayraktutan, Nebati’nin açıklamalarına tepki göstererek “Epistemolojik kopuşları anlatmak yerine ülkemizin gerçeklerinden kopuşunuzu anlatın” ifadelerini kullandı.

Uğur Bayraktutan; Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı konuşmasında kullandığı, "Neo-klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi gibi alanların etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika, İngiltere, İtalya ve Almanya başta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor.” ifadelerini hatırlatarak, yazılı soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Bu şekilde söz kalabalığıyla halkımızı ekonominin gerçeklerinden uzaklaştırma çabalarının nafile olduğunu dile getiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizi kıskanıyorlar” sözlerine vurgu yapan Bayraktutan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye şu soruları yöneltti: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizi kıskanan ülkeler” şeklinde ifade ettiği Amerika, İngiltere, İtalya ve Almanya gibi ülkelerin literatüründe olduğunu, kitapların yazıldığını ifade ettiğiniz Heteredoks uygulamalar ülkemiz politikalarına uygun mudur? 

Maliye Politikalarında Heteredoks yaklaşıma ne zaman geçilecektir? 

Ülkemizde yürütülen Maliye Politikalarına davranışsal ve nöro ekonomi alanlarının önemini vurgulayacak düzenlemeler ne zaman hayata geçirilecektir?

Yorumlar (0)