CHP'li Aygun'dan 1 Mayıs mesajı

CHP'li vekil 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 01.05.2022, 10:37
CHP'li Aygun'dan 1 Mayıs mesajı

İşte o açıklama:


Tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlarım. Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’a ağır ekonomik şartlarda giriyoruz. Milyonlarca vatandaşımız alım gücü kalmamış asgari ücretle yaşam mücadelesi veriyor. Yeterli geliri olmayan binlerce vatandaşımızın elektrikleri kesiliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlara hakları verilmiyor. Asgari geçim endeksinden az emekli maaşı alan vatandaşlarımız, ucuz ekmek için kapı kapı dolaşıyor. Esnaf, siftah yapamadan dükkân kapatıyor. Çiftçilerimiz, gırtlağına kadar borca batmış, üretim yapamaz hale geliyor. Trakya büyüklüğünde alanlarımız üretime kapanıyor.

Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervini bitiren iktidar, Suudi Arabistan’dan Katar’a, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Avrupa’ya kadar kapı kapı para arıyor. Saray ise şatafattan, lüksten vazgeçmiyor. Yolsuzluk, iltimas, kayırmacılık, yoksulluk ülkenin her yerini kanser gibi sarıyor. Sınırları eleğe dönmüş ülkemiz; sayısı her geçen gün artan tüm sığınmacıların maddi yükünü omuzluyor. 

Eşitlik, kardeşlik ve adaletin egemen olduğu, emeğin karşılığını aldığı, bir Türkiye mümkündür. Yoksuldan alıp, zengine veren bu düzene karşı YAŞASIN 1 MAYIS! Çalışma koşulları iyi, emeğin değerli, adaletli, iş yaratan, çözümleri olan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Tüm haksızlıklara karşı halkımıza umudu yeniden aşılayacağız. Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen...
1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.  Her zaman emeğin yanında olacağız, işçi kardeşlerimizin haklı taleplerine destek vermeye devam edeceğiz.

 Dr. İlhami Özcan AYGUN
CHP Tekirdağ Milletvekili

Yorumlar (0)