CHP'Lİ AKIN: ‘İKTİDARIN NE SIRTINDA KÜFE VAR, NE DE KALBİNDE VİCDAN’

CHP’li Akın, “Asgari ücretteki artışı yeni yılda hiç zam olmasa bile 2022 yılındaki enerji enflasyonunun altında kalıyor. Bu koşullarda gerçek küfe 20 yıldır olduğu gibi yeni yılda da yine milletin sırtında olacak” açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 23.12.2022, 11:11
CHP'Lİ  AKIN:  ‘İKTİDARIN NE SIRTINDA KÜFE VAR, NE DE KALBİNDE VİCDAN’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, enflasyonun alım gücünü erittiği bir dönemde iktidarın açıkladığı asgari ücretin vatandaşın geçim derdine derman olmayacağına işaret etti. CHP’li Akın, “Asgari ücretteki artışı yeni yılda hiç zam olmasa bile 2022 yılındaki enerji enflasyonunun altında kalıyor. Bu koşullarda gerçek küfe 20 yıldır olduğu gibi yeni yılda da yine milletin sırtında olacak” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Balıkesir’in Gönen, Bandırma, Erdek, Balya, Havran ve Edremit ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşın sorunlarını dinleyerek CHP’nin çözüm önerilerini dile getirdi. Ziyaretlerinde vatandaşların yanı sıra yakın zamanda seçim gerçekleştiren meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileriyle de bir araya gelen CHP’li Akın, açıklanan 2023 yılı asgari ücretinin enflasyonist bir ortamda vatandaşın geçim derdine derman olmayacağına dikkat çekti.

‘GERÇEK KÜFE 20 YILDIR VATANDAŞIN SIRTINDA’

CHP’li Akın, temel bir insan hakkı olan enerji faturalarının 2022 yılı içinde en az 2,5 kat arttığına dikkat çekti. CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“Sırtımızda küfe var diyenlerin; küfeleri boş çıktı. Sarayda yaşayanlar vatandaşın çarşı, pazarda ne yaşadığını görmüyor. Ne yazık ki iktidarın asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza verdiği söz boş çıktı. İktidarın ne sırtında küfe var, ne de kalbinde vicdan. Asgari ücretteki artış yeni yılda hiç zam olmasa bile; 2022 yılındaki enerji enflasyonunun altında kalıyor. Vatandaşın ortak derdi geçim sıkıntısı. Vatandaş yine temel ihtiyaçlarından kısmak zorunda kalacak. Bu koşullarda gerçek küfe 20 yıldır olduğu gibi yeni yılda da yine milletin sırtında olacak.”

‘HAYAT PAHALILIĞI VATANDAŞI PERİŞAN EDİYOR’

Vatandaşın konutlarda kullandığı elektriğin yüzde 184’e kadar; doğalgazın ise yüzde 164’e kadar zamlandığını anımsatan CHP’li Akın, şunları ifade etti:

“Gıda enflasyonu yüzde 120’nin üzerinde, vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı yüzde 122. Kent merkezlerinde en ucuz kiralar 4-5 bin lira arasından başlıyor. Servis ücreti 5 bin liradan başlıyor. Hayat pahalılığı vatandaşı perişan ederken;  Her gün raf fiyatları değişirken, iktidar adeta zamanı dondurmuş gibi bir ücret belirliyor.”

Yorumlar (0)