CHP'Lİ AĞBABA:YANGINI SEYRETME DEĞİL, YANGINI SÖNDÜRME UÇAĞI ALIN!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meclis’te yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Prens Selman’la buluşmasını eleştirdi, “Marmaris yanarken sarayda milletin parasını müzik eşliğinde yiyorlar” dedi.

GÜNDEM 23.06.2022, 19:43
CHP'Lİ AĞBABA:YANGINI SEYRETME DEĞİL, YANGINI SÖNDÜRME UÇAĞI ALIN!

İyi Parti’nin “devlet kurumlarının itibarına” ilişkin araştırma önergesi üzerine söz alan CHP’li Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Prens Selman’ın müzik eşliğinde yemeğine ilişkin görüntüleri izletip “Dün "katil" dediğiniz Suudi Prensi'ni devlet töreniyle karşıladınız. Bakın, önce selam vermiyordu, şimdi selam vermemeden kucaklaşmaya döndüler. Bu hâl sizin utancınızdır, bu hâl sizin utancınızdır” dedi.

MARMARİS YANARKEN SARAY’DA MİLLETİN PARASIYLA ZİYAFET ÇEKİLİYOR

Ağbaba’nın konuşması şu şekilde:

Devlet büyük bir makinadır, çarkları düzgün ve uyumlu dönerse işler. En başından söyleyeyim: Devletin çarklarına bilerek ve isteyerek çomak soktu AKP iktidarı, âdeta devlete, devletin itibarına düşmanlık edildi. Atatürk'ün kurduğu dış politikayı terk ettiniz ve maalesef dünyada itibarsız bir ülke hâline getirdiniz. Ağbaba şunları söyledi: Bu görüntülere iyi bakın. Marmaris yanarken Saray’da oynuyorlar, Marmaris yanarken Saray’da milletin parasını Arap müziği eşliğinde yiyorlar; haram olsun, zehir zıkkım olsun bunlar! Bu memleketin değerlerini yok ettiniz, parasını iç ettiniz. Maalesef katilini eğlendiren bir siyaset, katiliyle dans eden bir siyaset. Dün "katil" dediğiniz adam, bugün sizin dostunuz, arkadaşınız, dans arkadaşınız. Dün Birleşik Arap Emirlikleri'ne "şerefsiz" dediler, sonra para için eteklerini öptüler; şu düştüğümüz hâle bakar mısınız, düştüğümüz hâle?

SİZ PARAYA TESLİM OLMUŞ DURUMDASINIZ, PARA İÇİN HER ŞEYİ YAPARSINIZ

Dün İbrahim Anlaşması için meydan okuyanlar İsrail Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya saldırdılar, sıcak sıcak mesaj verdiler. Herzog sizin dostunuz! "Katil" dediğinizle dost oldunuz! Dış politikayı yerle bir ettiniz, ciddiye alan var, ne de sizinle ciddi konuşan var. Biliyorlar ki siz paraya teslim olmuş durumdasınız, para için her şeyi yaparsınız! Nasıl ki Rusya'nın kapısında beklediniz; nasıl ki dün "kötü" dediğiniz Mısır'a, Sisi'ye adam gönderiyorsunuz; para için her şeyi yapacak bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız.

YANGINI SEYRETME DEĞİL, YANGINI SÖNDÜRME UÇAĞI ALIN!

Marmaris'e bakın, Marmaris'e! Bunlar Türk Hava Kurumuna düşmanlık ettikleri için geçen yıl uçakları kaldırmadılar, "Ders alın!" dedik. 20 uçak kiralamışlar değerli arkadaşlar, ne zaman gelecek? 4 Temmuz’da. Uçak var ama yangın söndürmek için değil, sefa sürmek için var, yangını seyretmek için var. Buradan söylüyorum: Yangını seyretme uçağı değil, yangın söndürme uçaklarını alın. Bu yangının sorumlusu sizsiniz; tedbir almayan, çapsız, liyakatsiz devlet anlayışı!

AKP ESKİLERİ BANKA YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPILDI

Bir taraftan evine ekmek götüremeyen insanlar, KPSS'den 100 aldığı hâlde atanamayanlar, diğer taraftan bankalara, devletin kurumuna yandaş atamalar. Devleti âdeta bir çiftliğe dönüştürdünüz! Şu fotoğrafa bakın! Bunların hepsi, eski bakan ve eski milletvekili, hepsi banka yönetim kurulu üyesi. İtirazınız varsa söyleyin! Bunların hepsi banka yönetim kurulu üyesi. Devleti âdeta bir çiftliğe dönüştürdünüz değerli arkadaşlar. Bakın, Türkiye'de, Anadolu'da 2 tane kötü atasözü var. Birisi, bal tutan parmağını yalar. Yahu, siz balı bırakın, kovanı yediniz kovanı, arıyı yediniz. Bir kötü atasözü daha var: Devletin malı deniz yemeyen domuz. İktidara geldiğimiz zaman "Devletin malı deniz, yiyen domuz oğlu domuz." diyeceğiz.

Yorumlar (0)