CHP'li Adıgüzel'den veri açıklaması: 'Sistemsel bir sorun yaşamadık'

CHP bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, ‘CHP’nin veri sistemi çöktü’ iddiasına ilişkin, “Sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi” dedi.

GÜNDEM 15.05.2023, 13:44
CHP'li Adıgüzel'den veri açıklaması: 'Sistemsel bir sorun yaşamadık'

Türkiye'de 14 Mayıs'ta (dün) gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne ilişkin oy sayma işlemi hala devam ediyor.

YSK'nin paylaştığı verilere göre, saat 9.45 itibarıyla sandıkların 99'u açılırken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.40, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.96 oy oranına sahip oldu.

Seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur oylamaya gidilecek.

CHP bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim sonuçlarının aktarılmasında sorun yaşandığı eleştirilerine yanıt verdi.

halktv.com.tr'nin haberine göre; Adıgüzel, ‘CHP’nin veri sistemi çöktü’ iddiasını yalanlayarak, “Sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi” dedi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın yayınına telefon bağlantısıyla katılan Adıgüzel, şunları söyledi:

"- Yanlış bir algı var, sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi.

- Okul önlerinden mobil uygulama ile çok hızlı gönderenler var. Ama sistemsel bir sorun yaşamadı CHP.

- Benim akşam böyle bir basın açıklaması yapma gibi bir görevim olmadığı için, ekranların başında durmak zorundaydım. Çünkü siber saldırılar da alıyoruz. Bir saniye bile bir sorun yaşanmadı."

Yorumlar (0)