CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 05.00 sıralarında Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti. İfadelere göre olayda 6-7 el ateş edildiğini belirten Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur" dedi.

GÜNDEM 06.04.2023, 13:03
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı!

TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğu düşünülen bir silahlı saldırı girişimi yaşandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu binanın önünde 6-7 el ateş edildiğini açıkladı.

Kaftancıoğlu yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

"06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir.

Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur.

Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır."

KAFTANCIOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu, silahlı saldırının ardından CHP binasının önünden yeni bir açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair duyumumuz yoktu. Geçen hafta İYİ Parti'ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini ön görmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Şaşırmadık da" dedi.

İYİ PARTİ'DEN DESTEK

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Kavuncu mesajında, "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin "Binaya isabet yok, tespit çalışmaları devam ediyor" açıklamasında bulundu.

KARABAT: TEK ADIM GERİ ATMAYIZ

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile saldırıya tepki göstererek, "Kurşunlardan medet umanlar bilsin ki tek adım geri atmayız. Ülkemizi bu karanlıktan hep birlikte çıkaracağız" ifadelerine yer verdi.

İNCE: SALDIRILARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. CHP'li dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ne İyi Parti, ne CHP, ne de Memleket Partisi bu tür provokasyonlara ve saldırılara asla pabuç bırakmayacaktır!"

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, saldırıya ilişkin, "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun!" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımızın ardından CHP İstanbul İl Başkanlığına da silahlı saldırı olduğu bilgisini öğrenmiş bulunmaktayız. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

SOL PARTİ: SALDIRIYI KINIYORUZ

SOL Parti İstanbul İl Başkanlığı da "Bu sabaha karşı CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu karanlık iktidarın saldırılarına karşı dayanışma içerisinde olacağız" açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ BİNASI DA KURŞUNLANMIŞTI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası da 31 Mart'ta kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin inşaat bekçisi Melihşah E. gözaltına alınmıştı.

Melikşah E.'nin savcılık ifadesinde, "Şantiyenin güvenlik hususuyla benim ilgilenmem gerekiyor. 30 Mart günü E-5 tarafında tel örgülerde farklı yerlerde kesilmeler olduğunu gördüm. Saat 18:40 sıralarında şantiyede çalışan başka biri beni arayarak yine şantiyenin çevre tellerinin kesildiğini, malzemelerin tellere yakın bölgeye atıldığını söyledi. Ben bu esnada evde iftarı bekliyordum. Saat 21.00 sıralarında bulundurma ruhsatlı silahımı da yanıma alarak tekrar şantiyeye geldim. Silahımı yanıma alma sebebim hırsızlarla bir münakaşa yaşayabilme endişemdendir. Daha sonra şantiyenin E-5 tarafından 3 kişinin TIR'ın fren ön diski dediğimiz ağır malzemeyi taşımaya çalıştıklarını gördüm. Hatta bu olayla ilgili olarak gündüz şirket patronumuza çektiğim fotoğrafları da attım. Bahsettiğim parçaların çalınmaya çalışıldığından bahsettim" demişti.

Melikşah E. ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün TBMM'deki grup toplantısında partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili konuşurken kürsüden yere kurşun fırlatmıştı. Akşener, "Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek. Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak. Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra, şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek!" tepkisini göstermişti.

Yorumlar (0)