CHP'den aşırı doğa olaylarına karşı farkındalık çağrısı

CHP'nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, aşırı doğa olaylarına karşı uyarıda bulunmak, farkındalık yaratma amacıyla önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 08.06.2023, 15:34
CHP'den aşırı doğa olaylarına karşı farkındalık çağrısı

Dinçer, Haziran ayının ilk günlerinde Amasya, Samsun, Kastamonu ve Sinop illerinde yaşanan aşırı yağışlar ve buna bağlı oluşan can kaybı ve hasarları hatırlatarak, afetlere karşı farkındalık ve tedbirlilik çağrısında bulundu. "Özellikle Amasya, Samsun, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi, doğal afetlere karşı hassas olan kentlerimizin ne kadar dirençsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi" diyen Dinçer aşırı doğa olaylarının kentler ve kırsal alanlar üzerinde yarattığı baskıyı hatırlattı.

Kentler Afetlere Karşı Dirençli Olacak Şekilde Planlanmalı

Dinçer, plansız yapılaşmanın, kentsel ve kırsal kesimin yeni iklim koşullarına uyumlu olmayışının, yanlış su yönetiminin bu tür felaketlerin artmasına sebep olduğunu belirtti. Kentlerin, aşırı doğa olaylarına, afetlere, iklim krizine karşı dirençli olarak tasarlanması, bu bağlamda altyapıların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Dinçer ayrıca, hükümetin afet politikalarının yeterli önlemleri içermediğine, afet sonrasında eski haline getirilmesi gereken bölgeleri rant alanlarına dönüştürme arayışlarına girdiğine dair eleştiri getirdi.

Yaşanandan Ders Çıkarmalıyız

CHP'nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yaşananlardan ders almalıyız. Aşırı doğa olaylarına karşı direncimizi artırmak için önlemler almalı, sakınım planları oluşturmalı ve kentsel yapıyı buna göre kurgulamalıyız. Afet sonrasında sadece görsel düzeltmelerle yetinmek yerine, gerçek çözümleri hayata geçirmeliyiz. Ön tedbirlilik ilkesine uygun şekilde hareket edilmeli ve afetlere karşı direncimizi artırmalıyız "

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)