CHP'DE 33 İL KONGRESİ YAPILDI: İŞTE KURULTAYA GİDERKEN SON DURUM

CHP’de değişimcilerle, genel merkezciler arasındaki yarış devam ediyor. Hafta sonu yapılan il kongreleri ile birlikte delege yapısı da şekillenmeye başladı.

GÜNDEM 25.09.2023, 15:24 25.09.2023, 16:13
CHP'DE 33 İL KONGRESİ YAPILDI: İŞTE KURULTAYA GİDERKEN SON DURUM

GAZETE KRİTİK- CHP'nin geçtiğimiz günlerde başlayan il kongreleri takvimi devam ediyor. Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan kongre takvimi çerçevesinde 81 ilden 1200  delegenin yanı sıra doğal delegelerle birlikte 370 kurultay delegesi de belirlenmiş olacak.

522 BÜYÜK KURULTAY DELEGESİ BELLİ OLDU

CHP'de hafta sonu yapılan seçimlerle birlikte, İzmir, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bursa, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Konya, Muş, Niğde, Rize, Şanlıurfa, Ankara, Aksaray, Bilecik, Balıkesir, Denizli, Edirne, Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Manisa, Mersin, Siirt ve Tokat olmak üzerei 33 ilin il başkanı seçildi.Böylelikle illerden gelen 1200 delegenin ise 522'si belli olmuş oldu.

GENEL MERKEZ DELEGE BAZINDA ÖNDE

Başta İzmir, Ankara, Mersin, Hatay ve Balıkesir gibi  büyükşehirleri olmak üzere seçimleri yapılan illerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyen delegeler ağırlıkta yer aldı. Manisa, Malatya, Karaman ve Isparta'da değişim isteyenler sandıktan çıktı.

GÖZLER İSTANBUL'DA
CHP'nin İstanbul İl Kongresi, 8 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.Canan Kaftancıoğlu'nun aday olmayacağı kongrede, Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Eski il başkanı Cemal Canpolat'ın ise yarın adaylığını açıklaması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU MİLLETVEKİLLERİ İLE KAMPA GİRECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında pazartesi günü Merkez Yönetim Kurulu (MYK), yarın ise PM toplantısı yapılacak. PM'de 38. Olağan Kurultay'ın tarihinin netleşmesi bekleniyor. Kurultay tarihi için geçtiğimiz hafta yapılan MYK'da 4-5 Kasım tarihinin önerilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
Büyük kurultay öncesinde, 22-23-24 Ekim'de milletvekillerinin Sapanca'da kampa girmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı kampta, yerel seçim hazırlıkları ve kurultaya ilişkin değerlendirmelerde bulunulacak.Yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmaması konusu da milletvekillerinin görüşüne sunulacak.


 

Yorumlar (0)