Cebeci'de kitap okuma eylemi

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi öğrencileri KHK ile ihraç edilen hocalarına sahip çıkmayı sürdürüyor. İletişim Fakültesi dekanlığı önünde ihraç edilen akademisyenlerin kitaplarını okuyan öğrenciler, fakülte binasına “Cesaret bulaşıcıdır” pankartı astı

GÜNDEM 14.02.2017, 17:02 14.02.2017, 17:02
Cebeci'de kitap okuma eylemi

Birgün’de yer alan habere göre, 93 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi’nin Cebeci Yerleşkesi’nde öğrencilerin eylemleri sürüyor. İletişim Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eylem yapan öğrenciler, Rektör Erkan İbiş’in istifasını istedi.

"Başka sevda istemez"

Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne atıfta bulunarak “Başka bir sevda istemez, SBF” yazlı pankartı fakülte binasına astı. Burada bir süre bekleyen öğrenciler ve akademisyenler ardından Mülkiye marşını söyledi.

 

 

cebeci-de-kitap-okuma-eylemi-245143-1.

 

İletişim Fakültesi’nde ise önceki gün dekan Abdulrezak Altun’un istifasını isteyen yüzlerce öğrenci, dün de dekanlık kapısı önüne gelerek ihraç edilen akademisyenlerin kitaplarını okudu. Dekan Altun’un istifasını isteyen öğrenciler, akademisyenlere sahip çıkmayanların fakültede olmaması gerektiğini söyledi.

Polisler “gulyabani” olarak çizildi

Bir saat kitap okuyan öğrenciler ardından polisli köpeklere karşı direnen fotoğrafıyla sembol olan Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Bölümü doktora öğrencisi Belde Bayındırlı’nın çizildiği bir pankartı fakülte binasına astı. Pankartta Bayındırlı’nın karşısındaki polisler “Gulyabani” olarak çizildi.

Barış imzacıları olması tesadüf değil

 

cebeci-de-kitap-okuma-eylemi-245144-1.

 

Hocalarının ihracını değerlendiren öğrenciler, “İhraç edilen akademisyenlerin hepsinin barış bildirisi imzacısı olması tesadüf değil. Hükümetin açık bir devlet politikası uyguladığı eğitim kurumlarındaki muhalif ve nitelikli insanların işlerine son veriyor. Okulumuzdaki neredeyse tüm nitelikli hocaları kaybettik, nitelikli eğitim alma hakkımız elimizden alındı” açıklamasını yaptı. Hocalarının ihraç edilmesi nedeniyle kaygılı olduklarını anlatan öğrenciler, “Kendi geleceğimiz için de endişe duyuyoruz. Geride kalan bir avuç akademisyen de artık istifa etmeyi düşünüyor. Akademi artık işlemez duruma geldi” dedi.

“Onurlu akademisyen ve öğrencilerin okulu”

SBF ve İLEF’li olmanın gerektirdiğini yapacaklarını dile getiren öğrenciler Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’e tepki göstererek şu açıklamaları yaptı:

“Her fırsatta muhalif akademisyenlere saldıran ve onları hedef gösteren, Ensar Vakfı'ndan ödül alan, AKP Siyaset Akademisi'nde ders veren Erkan İbiş'e, Ankara Üniversitesi 'hayr' diyor. Burası, Saray’ın işbirlikçisi İbişler’in değil yıllarca alanına emek veren, öğrencilerin yanında olan, çekinmeden okul kantinine girip çay içebilen akademisyenlerin ve onların onurlu öğrencilerinin okuludur. Erkan İbiş yıllardır okulumuza gerçek bir rektör olmadığı gibi bundan sonra da olamayacaktır. Şimdi bizlere düşen Erkan İbiş’e ve sırtını dayadığı Saray’a amfilerimizden, fakültelerimizden, yerleşkelerimizden karşı çıkma ve en güçlü sesimizle karanlığa ‘hayır’ deme zamanıdır.”

 

cebeci-de-kitap-okuma-eylemi-245145-1.

 

 

 

Yorumlar (0)