Bütçe Görüşmelerinde Meclis Yine Karıştı

2020 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda görüşülürlem tansiyon bir anda yükseldi. CHP'li Veli Ağababa'nın 'Trol, kendini mıncıklamak için belediye kasasından masöz tutmuş' sözleri sonrası CHP ve AK Parti'li vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü... Tansiyon düşmeyince Meclis Başkanvekili oturuma ara verdi.

GÜNDEM 18.12.2019, 08:22
Bütçe Görüşmelerinde Meclis Yine Karıştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Anadolu Ajansı ve TRT, milletin göz bebeği kuruluşlardır. İktidarın değil, milletin kuruluşlarıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Teklifin 3. maddesi üzerinde İYİ Parti Grubu adına konuşan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Her yıl adeta tombala çeker gibi asgari ücret tespiti yapıyoruz. Böyle tespit olmaz, bunun bir kuralının olması lazım." dedi.

Hükümetin, yıllar içinde 'Türkiye'de asgari ücreti, asgari geçim sınırına ulaştıracağım' diyebilmesi gerektiğini belirten Koncuk, "Böyle bir hedef yok. 'Yüzde 400 artırdık.' filan bunlar meseleyi çözmez. Enflasyon oranında zam sıfır zam demektir. Çalışanlara, asgari ücretli, işçi, memur dahil refah payı vermeniz gerekiyor. Büyüme oranlarından faydalanmasını sağlamanız lazım. Vatandaşın cebine yansımıyorsa büyümenin vatandaş, millet için bir anlamı olmadığı çok açıktır." diye konuştu.

Sendikacılığın fonksiyonunun ortadan kalktığını savunan Koncuk, şöyle devam etti:

"Çünkü ne kadar demokrasi o kadar sendikal mücadeledir. Öyle bir ortam yok maalesef. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda zaten çoğunluk hükümet, işveren yanlısı olduğu için Türk-İş o komisyonda hangi rakamı ortaya koyarsa koysun eylem gücünü sahaya yansıtmadığı sürece bir şey alabilmesi mümkün değil. Yani dediğiniz olacak ama istirham ediyorum: Bu ülkede aklı başında insanların, maliyecilerin, para politikalarını takip eden insanların bir hedef ortaya koyması lazım yoksa asgari ücretin sonucunu her yıl böyle tombaladan ne çıkacak şeklinde bekler dururuz, vatandaşın da refahını artırmamız mümkün olmaz."

Yorumlar (0)