Bozdağ'a göre cezaevinde 30 gazeteci var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevindeki gazeteci sayısının 39 olduğunu iddia etti. CHP’li Barış Yarkadaş soru önergesine yanıt veren Bakan Bozdağ’ın verdiği yanıtın gerçeği yansıtmadığını belirterek, cezaevinde 149 gazeteci bulunduğuna dikkati çekti.

GÜNDEM 01.02.2017, 14:30 01.02.2017, 14:30
Bozdağ'a göre cezaevinde 30 gazeteci var

Birgün’de yer alan habere göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevindeki gazeteci sayısının 39 olduğunu iddia etti. CHP’li Barış Yarkadaş, soru önergesine yanıt veren Bakan Bozdağ’ın verdiği yanıtın gerçeği yansıtmadığına, cezaevinde 149 gazeteci bulunduğuna dikkati çekti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın tutuklu gazetecilere ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakanlık kayıtlarına göre ceza ve infaz kurumlarında 22 Kasım 2016 tarihi itibarıyla 30 gazeteci bulunduğunu öne süren Bozdağ, "Ceza infaz kurumlarında bulunan ve mesleğini gazeteci olarak bildirenlerin sayısını esas alarak değerlendirme yapmanın eksik ve yanlış olacağı; işlenen veya işlendiği iddia edilen suçların gazetecilik faaliyeti kapsamında olup olmadığının önemli olduğu değerlendirilmektedir” dedi.

Yanıtı hatalı
Bozdağ'ın 6 Nisan 2016 tarihinde de cezaevlerinde basın kartı olan iki tutuklunun bulunduğu açıklaması yaptığına dikkati çeken Yarkadaş, “Sayın Bozdağ’ın verdiği her iki rakam da hatalıdır. Şu an 149 gazeteci - medya mensubu cezaevindedir. Bozdağ, neye dayanarak 30 gazeteci tutuklu diyor anlayamadım” dedi.

30 değil bir tek gazetecinin bile gazetecilik faaliyetlerinden ötürü tutuklu olmaması gerektiğini kaydeden Yarkadaş, şunları kaydetti:

“Sayın Bozdağ, iddianameleri aylardır hazırlanmayan ve neyle suçlandıklarını bilmeyen başta Cumhuriyet Gazetesi yazarları Akın Atalay, Musa Kart, Kadri Gürsel, Güray Öz, Murat Sabuncu, Hakan Kara, Önder Çelik, Bülent Utku, Kemal Güngör ve Ahmet Şık'ı gazeteci saymıyor anlaşılan... İsmini saydığım arkadaşlarım, sokak kavgasında mı tutuklandılar? Yoksa banka soyarken mi yakalandılar? Hazırlayın iddianamelerini, çıkarın yargının önüne; herkes görsün arkadaşlarımız gazeteci mi değil mi?

26 Ocak 2017 tarihi itibariyle cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan gazeteci sayısı 149 olmuştur. Daha dün, Aydınlık Gazetesi Muhabiri Mehmet Bozkurt'a kelepçe vuruldu. Bu ülkemiz için büyük bir utançtır.”

 

Yorumlar (0)