Boğaziçi Üniversitesi rektörü Bulu: Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü

Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan protestolarla ilgili olarak "Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü" dedi.

GÜNDEM 03.02.2021, 11:42
Boğaziçi Üniversitesi rektörü Bulu: Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü

Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu, devam eden protestolarla ilgili açıklama yaptı.

Bulu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Boğaziçi Üniversitesi Türkiye'nin en güzide kurumlarından birisidir. O yüzden Boğaziçi öğrencilerinin ve hocalarının her türlü görüşü çok kıymetli. Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendini ifade etme hakları vardır. Ben de rektör olarak buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Bununla birlikte başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman ben de bunları olabildiğince engellemeye çalışıyorum. Demokratik eleştiri kültürünü mutlaka korumamız lazım. Ülkemiz için ve Boğaziçi için çok kıymetli.

Boğaziçi Üniversitesi'nde maalesef bazı gruplar bu protesto kültürünü biraz aşırıya getirdiler. Mesela, evvelsi gün olan olaylarda rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içeride çalışanların saat 9'a kadar dışarıya çıkmaları engellendi. Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Bu kapsamda da uyarılmalarına rağmen bu abluka kalkmadığı için bununla ilgili bir tedbir alınma zorunluluğu doğdu.

Yorumlar (0)