Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Akbelen köylülerine destek için yollarda

Akbelen Ormanı’nda süren ağaç kesimine karşı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve kurmayları Milas'a doğru yola çıktı.

GÜNDEM 26.07.2023, 12:30
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Akbelen köylülerine destek için yollarda

GAZETE KRİTİK- Muğla Milas Akbelen Ormanı'na Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen kömür ocağına karşı bölge halkının direnişi sürüyor. 24 Temmuz sabahı çok sayıda asker, polis ve TOMA ile alana gelen şirket ve orman müdürlüğü ekipleri bölgede kesime başladı.

Yaşanan durum sonrasında başta Muğla olmak üzere İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden onlarca yurttaş kesimi engellemek için bölgeye geldi.

Bölgeye doğru gidenlerden biri ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu. Ahmet Aras kurmayları ve vatandaşlarla birlikte Akbelen'deki köylülere destek için yola koyuldu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Aras şunları söyledi:

Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için, Bodrum çıkışında hiçbir zaman olmayan bir kimlik kontrolü uygulamasının emrini verenleri kınıyorum. Bu konvoyun içinde kimliksiz mülteciler, teröristler yok. Bu konvoyda Bodrum'un seçilmiş Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Bodrum'un en önemli sivil toplum kuruluşlarından Bodrum Kent Konseyi'nin Başkanı, hukukçular ve vatandaşlarımız var. Nedir bu zulüm ? Kimi korumak için bu zulüm ? Yazıklar olsun.

Yorumlar (0)