Binlerce kadın AKP'ye 'Cinsel istismar yasasını geri çek!' dedi

Binlerce kadın, AKP/Saray iktidarının tecavüzcüleri aklayan skandal yasa tasarısına karşı Kadıköy‘de bir araya geldi. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem grubu öncülüğünde Süreyya Operası önünden Khalkedon Meydanı’na yürüyen kadınlar, “İsyan” sloganları eşliğinde; cinsel istismarın önünü açan skandal yasaya geçit vermeyeceklerini vurguladılar. “Cinsel istismarı aklayan yasayı geri çekin” yazılı pankartının ve “Tecavüz meşrulaştırılamaz, tecavüz AK’lanamaz” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, AKP

GÜNDEM 19.11.2016, 22:51 19.11.2016, 22:51
Binlerce kadın AKP'ye 'Cinsel istismar yasasını geri çek!' dedi

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem grubunun öncülüğünde, Kadıköy‘de bir araya gelen binlerce kadın, AKP‘nin tecavüzcüleri aklayan skandal yasa tasarısını yaptıkları kitlesel yürüyüşle protesto ettiler. Ses çıkartarak, tecavüzcülerin aklanmasına izin vermeyeceklerini haykıran kadınlar, AKP‘ye, “Yasayı derhal geri çekin” çağrısı yaptı.

 

Birgün'den Zeynep Kuray'ın haberine göre binlerce kadın, AKP/Saray iktidarının tecavüzcüleri aklayan skandal yasa tasarısına karşı Kadıköy‘de bir araya geldi. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem grubu öncülüğünde Süreyya Operası önünden Khalkedon Meydanı’na yürüyen kadınlar, “İsyan” sloganları eşliğinde; cinsel istismarın önünü açan skandal yasaya geçit vermeyeceklerini vurguladılar. “Cinsel istismarı aklayan yasayı geri çekin” yazılı pankartının ve “Tecavüz meşrulaştırılamaz, tecavüz AK’lanamaz” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, AKP hükümetine büyük tepki vardı.

 

Çevredeki insanların kornalarla, ıslıklarla destek verdiği yürüyüşte, kadınlar hep bir ağızdan, “Çocuk, kadın düşmanı tasarıya son”, “Kutsal aile masalına son”, “Tecavüzü aklama, suça ortak olma”, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “ Hayatımız bizim, aileniz sizin olsun”, “ İstismarın rızası, tasarısı olmaz” sloganlarını attı. “ İsyan” haykırışlarıyla zaman zaman oturma eylemi yapıp, ses çıkartan kadınlar, komisyona, “Yasayı al başına çal” diye tepki gösterdi.

 

BU YASA ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNÜNÜ AÇIYOR !

Zılgıt, ıslık ve alkışlar eşliğinde Khalkedon Meydanı’na gelen kadınlar adına açıklamayı Sezen Yılmaz okudu. Çocukların, tecavüzcülerle, istismarcılarla evlendirilmelerine ilişkin AKP önergesinin derhal geri çekilmesini isteyen Yılmaz, bu yasayla cinsel ilişkiye rıza yaşının 15’den 12’e indirileceğini; süren ceza davalarındaki ve bundan sonra gerçekleşecek istismarlardaki faillerin, “çocuğun rızası vardır” diyerek cezadan kurulacağına dikkat çekti.


 
Bu yasa ile geçmiş cinsel suçların aklanarak, çocuk istismarcılarının istismar ettikleri çocuklarla evlendikleri taktirde affedileceğine işaret eden Yılmaz, kısaca bu yasa ile Türkiye’de kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz bırakılmasının yasal zeminin açılmış olacağını vurguladı.

 

KADIN ÖRGÜTLENİN KAZANIMLARINA BÜYÜK DARBE!

AKP oyları ile kabul edilen cinsel istismar suçlarını af yasasının, çocuk ve kadın haklarına, uluslararası yükümlüklere aykırı olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Türkiye’de kadınların ve kız çocuklarının kazanılmış haklarına yönelik tehditler ve saldırılar artarak devam ediyor. Bu yasa kadınlara ve çocuklara saldırıları ve tehlikeleri her an kanunlaşabilir. Bunun anlamı, 2004 yılında TCK reformu sürecinde kadın örgütlerinin verdiği mücadele ve değiştirilen, “ mağdurun tecavüzcü ile evlendirilmesi durumunda failin affedilmesi” maddesinin geri gelmesidir. Bu da kadın ve kız çocuklarının kazanılmış yasal haklarında büyük bir kayıp demektir” diye konuştu.

 

MECLİS OYLAMASINDA “EVET” DİYENLER SUÇA ORTAK OLACAKTIR !

Bu yasayı TBMM’den geçirmek isteyenler ve oylamada “ Evet” diyenlerin cinsel istismar suçuna ortak olduğunu altını çizen Yılmaz, AKP hükümetine ve milletvekillerine, “ Bu yasayı derhal geri çekin” çağrısını yaptı. Yılmaz, 22 Kasım Salı günü Meclis’te oylanacak skandal yasaya karşı tüm kadınları ses vermeye çağırdı.

Yorumlar (0)